23.09.2017, 17:46 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U17 flyvende i storsejr

Toppræstation i meriterende 5-1 sejr over Esbjerg

"Den skulle vi have vundet".

Tanken må nærmest have stået med flammeskrift oppe i hovederne på FCM-spillerne, da de i lørdags traskede fra banen efter 2-2 kampen mod OB.

Var spillerne frustreret over de to tabte point, var det dog ikke til at se i lørdagens kamp i Esbjerg, hvor FCM U17 især i første  halvleg spillede en sublim omgang fodbold.

Allerede efter fire minutter bragte Nikolas Dyhr ulvene i front, da han drejede et direkte frispark over EfB-muren og ind i nettet. Generelt var der fart, fin teknik og samhørighed i FCM U17's spil, og det hensatte Esbjerg-forsvaret i et vedvarende alarmberedskab.

Tobias Anker øgede til 2-0 på hovedstød efter et hjørnespark, men kort efter opsnappede Esbjerg en for kort tilbagelægning og reducerede. Det blev dog blot en skønhedsplet, for inden halvlegen var omme havde Hanus Sørensen og Sebastian Nielsen bragt FCM på 4-1.

- Vi spiller på et afsindigt højt niveau i de første fyrre minutter, hvor vi spiller hurtigt, varieret angrebsspil, som Esbjerg ikke havde noget modtræk over for, berettede Svend Graversen.

FCM U17 kunne ikke holde kadencen helt i anden halvleg - dels blev spillet lidt mere individuelt, dels begyndte trætheden at indfinde sig. Ulvene var stadig ovenpå, og midt i halvlegen sørgede Nikolas Dyhr for 5-1 med en perle af en scoring - et passende punktum for en fornem indsats af U17-holdet.

- Vi brænder stadig for mange chancer, men når det er sagt, så er det en fornøjelse at overvære vores spil i dag, og en fornøjelse at være træner for det her hold. Jeg tør godt love, at der er nogle modstandere, der kommer til at synes, vi er rigtig trælse at spille imod, konstaterede en fornøjet Svend Graversen fra spillerbussen.

FCM U17 skal prøve at leve op til den samme standard igen om en uge, hvor Lyngby gæster Ikast Stadion.

Esbjerg FB U17 – FC Midtjylland U17 1-5 (1-4)
4’ 0-1 Nikolas Dyhr
21’ 0-2 Tobias Anker
22’ 1-2 Rasmus Rejnhold
35’ 1-3 Hanus Sørensen
40’ 1-4 Sebastian Nielsen
61’ 1-5 Nikolas Dyhr

FCM U17: Nicolai Vistisen, Sebastian Nielsen, John Ndjate, Tobias Anker, Frederik Christensen (63’ Matthæus Andersen), Hanus Sørensen, Mads Kristian Hansen (51’ Jens Emil Fjendsbo), Oliver Sørensen (45’ Anders Kaiser), Aral Simsir, Gustav Isaksen, Nikolas Dyhr

Advarsler (FCM): Matthæus Andersen