09.04.2016, 18:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 fortsætter de gode takter

Det yngste akademihold har fortsat fuldt pointudbytte i foråret. Lørdag blev det til en 3-0 sejr over OB.

FCM U17 søgte fra kampens start at dominere opgøret, og det kom de også til, mod et OB-hold, der virkede udmærket tilpas med at hjemmeholdet var klart mest på bolden.

At fynboerne valgte at stå dybt, hang givetvis sammen med at de var uden deres normale midterakse i Jonathan Harboe og Mads Frøkjær Jensen, og derfor var opskriften at være godt organiseret og ramme FCM på omstillinger.

Den taktik virkede efter hensigten i første halvleg, hvor Svend Graversen flere gange våndede sig, fordi hans spillere enten spillede for langt eller for langsomt.

OB’erne forsvarede sig dygtigt, men defensiven var dog ikke mere dirkefri end at FCM’erne kom frem til tre meget store chancer indenfor de første femogtyve minutter – alle af en karakter, hvor FCM U17 burde have bragt sig foran.

Det manglende udbytte frustrerede FCM U17, og efterhånden begyndte OB også at få deres chancer. Efter en halv time bimlede alarmklokkerne for alvor, da et OB-skud tog undersiden af overliggeren og sprang tilbage i spil.

Så sig ikke tilbage efter 1-0
I pausen bad Svend Graversen og Mads Buttgereit spillerne om at lægge frustrationerne til side, og mindede dem om, at chancerne nok skulle komme, og at det bare krævede lidt mere kvalitet i de afgørende situationer.

Peptalken virkede efter hensigten, og efter to minutter viste Sebastian Buch, at han er en eminent dybdeløber, da han modtog bolden fra Jeff og sparkede 1-0 målet i kassen.

Føringen løsnede op for FCM-spillet, og inden OB kunne nå at mønstre et modsvar, trak Jonathan Dahl Bagger ind i banen og fandt Mikkel Jakobsen. Den tidligere Grindsted GIF-spiller kvitterede ved at gøre det til 2-0.

FCM U17 sad nu helt og holdent på kampen, og lidt efter gjorde Noah Iversen det til 3-0. Angriberen, der sidste sommer kom til akademiet fra samarbejdsklubben Thisted FC, modtog et indlæg fra Mads Carlson og behandlede det efter fortjeneste. 3-0 og færdigt arbejde.

- Vi skaber nok chancer til at vi bør være foran ved pausen, men manglede kvalitet i forhold til at udnytte dem. Til gengæld vil jeg give en stor pil opad for vores anden halvleg – vi får lavet tre flotte mål, spiller godt og holder OB i jerngreb, beretter Svend Graversen.

Med 3-0 sejren har FCM U17 fået en perfekt start på foråret med fuld pointhøst efter tre kampe.

Ulvene skal i aktion igen førstkommende lørdag, hvor holdet gæster Randers. Se den øjeblikkelige stilling og de øvrige resultater fra U17 Ligaen her.

FC Midtjylland U17 – OB U17 3-0 (0-0)
42’ 1-0 Sebastian Buch Jensen (assist Japhet Sery Larsen)
50’ 2-0 Mikkel Jakobsen (assist Jonathan Dahl Bagger)
60’ 3-0 Noah Grøn Iversen (assist Mads Carlson)

FCM U17: Simon Petersen – Japhet Sery Larsen, Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Sebastian Nielsen (41’ Jonathan Dahl Bagger) – Mads Carlson, Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen – Sebastian Buch Jensen, Noah Grøn Iversen (62’ Casper Tengstedt)