26.10.2019, 18:59 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17: Frisk og frejdig bold af FCM og BIF

Var bagud 2-0 på Vestegnen, men kom stærkt igen i anden halvleg.

Brøndby IF U17 – FC Midtjylland U17 2-2 (2-0)
36' 1-0 Mikkel Fischer (sm)
45' 2-0 August Carlsson
49' 2-1 Mikkel Tønnesen
67' 2-2 Mikkel Tønnesen

 

FCM U17: Frederik Bach Jensen – Andreas Bonnén, Mikkel Fischer, Mads Sandsberg – Angelo Nehme (79' Donavan Bagou), Oliver Jeppe, Andreas Nibe (46' Rasmus Kristiansen), Victor Lind – Oscar Fraulo – Gustav Ørsøe Christensen (59' Frederik Heiselberg), Mikkel Tønnesen

 

Det var fuld knald på fra første fløjt i lørdagens U17 kamp mellem Brøndby og FCM. Begge hold var kommet for at spille angrebsfodbold, og tempoet var højt på kunststofbanen.

 

Værterne viste sig som et fysisk stærkt mandskab, men FCM'erne stod godt mod i duellerne, og som halvlegen skred frem fik FCM'erne tiltaget sig et overtag.

 

Alligevel var det hjemmeholdet der kom foran ti minutter før pausen. En Brøndby-omstilling endte nede ved baglinjen, hvor bolden blev slået på tværs af FCM-feltet. Her kom Mikkel Fischer et splitsekund for sent, og så blev den ønskede clearing i stedet til en scoring i eget net.

 

FCM'erne lod sig ikke slå ud – måske i visheden om at de i gennemsnit laver lige under fire mål per kamp – og fik etableret et godt pres. Lige inden halvleg var det dog Brøndby der igen fik bugseret bolden i mål – og igen efter en opspilsfejl.

 

Ligesom sidst blev bolden sendt på tværs fra baglinjen, og selvom FCM'erne egentlig var nået tilbage, var der ingen der fik samlet August Carlsson op.

 

Med 2-0 på tavlen traskede FCM'erne ud i omklædningsrummet, og her stod Claus Therkildsen klar med en røffel, der gav varme i kinderne. FCM-træneren var træt af det, han så som unødvendige opspilsfejl, og at spillerne ikke fik gjort forsvarsindgrebene helt færdige.

 

Kom ud med 200 km i timen

Opsangen havde den effekt at FCM-holdet kom ud til anden halvleg i et opskruet tempo, som hjemmeholdet havde svært ved at stå imod.

 

Efter fire minutters spil modtog Mikkel Tønnesen bolden i feltet med ryggen mod mål omgivet af et par Brøndby-spillere. Han drejede først til den ene side – ingen plads der. Så til den anden side – ny blindgyde. Så måtte det blive en hælafslutning, og den løsning kom bag på alle, inklusive Lucas Ziegler i Brøndby-målet. 1-2.

 

FCM'erne fornemmede at en udligning lå i kortet, og da der var spillet en lille time var der comeback til Frederik Heiselberg. Han gjorde sig hurtigt gældende, da han ved bagerste stolpe headede et hjørnespark tilbage mod mål, hvor Mikkel Tønnesen kunne snitte bolden ind over stregen.

 

FCM'erne bankede nu for alvor på, og kom frem til adskillige gode chancer, mens Brøndby modsat testede Frederik Bach på et kvalificeret langskud. I denne fase var hjemmeholdet henvist til at spille på omstillinger, men FCM'erne var gode til at få lukket chancerne ned, inden de nåede at udvikle sig.

 

Slutfasen blev et langt, vedholdende pres mod Brøndby-målet og både Victor Lind og Oscar Fraulo havde muligheden for at sparke FCM på 3-2. Ind ville bolden dog ikke, og til sidst løb tiden ud.

 

U17-træner Claus Therkildsen ærgrede sig over pointtabet, men valgte at se indad:

 

- Jeg havde inden kampen sagt til spillerne, at de skulle være modige, og at jeg hellere ville at de lavede fejl, end at de ikke var modige. Det står jeg ved, og derfor må jeg også acceptere de to mål, vi indkasserer i første halvleg. Jeg var ærgerlig efter kampen, og er det stadigvæk, men det jeg er ærgerlig over, er at vi ikke scorer et mål mere på en af de 6-7 giga-chancer vi har, erklærede Therkildsen.

 

FCM U17's næste kamp er et møde med AGF på Fredensvang lørdag d. 9. november. Se stillingen i U17 Ligaen her.