22.08.2019, 14:43 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17: Fuld fart frem!

Optakt: U17 indleder sæsonen med en kamp mod Randers - og træneren har bedt om ”masser af tju-bang”

Næsten tre måneder er der gået siden FCM U17's seneste kamp i U17 Ligaen, men hvis man tror det yngste akademihold blot har rendt rundt og losset til mælkebøtter i den mellemliggende periode, tager man fejl. Cheftræner Claus Therkildsen fortæller:

- Vi indledte sæsonen med en ”ryste-sammen-tur” til Kloster Hede, arrangeret af Maria, der er mentaltræner på Akademiet. Spillerne var ude at sejle i kajak og køre ATV og overnattede ude i en stor tipi. Undervejs var der lagt en masse opgaver ind, så de fik overraskelser og skulle arbejde sammen i nogle mindre grupper. Så det var god måde for de to årgange at komme til at lære hinanden at kende, fortæller Therkildsen.

Blandede træningskampe
Siden har U17 arbejdet sig frem mod sæsonpremieren, blandt andet med en stribe træningskampe. Her var første modstander FCK, og hjemme i Ikast vandt ulvene med 4-1 efter en kamp hvor FCK reducerede til sidste på et straffespark. ”Masser af energi, vores presspil sad godt og fik sat spillet rigtigt op”, fortæller Claus Therkildsen.

Fire dage senere spillede holdet igen fuld tid, denne gang var det Esbjerg der kom på besøg. Her blev det igen til en 4-1 sejr, men ellers var der ikke så meget at tage med fra opgøret, der ifølge Claus Therkildsen var ”en træningskamp når den var værst”.

Det hang sammen med at FCM'erne til de to kampe måtte undvære adskillige U17-landsholdsspillere, og derfor blev der trukket lige vel store veksler på de tilbageværende. Det kunne ses i kampen mod Esbjerg, hvor FCM'erne var trætte og savnede kræfter.

Til gengæld sluttede man af med en god, intens træningskamp mod AGF i Århus. Her kom FCM foran 2-0, inden kampen blev afbrudt i et kvarter pga. fare for lynnedslag. Da de to holds spillere kom tilbage på banen, var det akkompagneret af tung regn, og AGF fik momentum. Først udlignede de til 2-2 og i kampens overtid tog de sejren, da et afrettet frispark strøg i mål.

- Håber faktisk på en rodet kamp
På lørdag får de unge FCM'ere så den første pejling af, hvor de egentlig står, når Randers kommer på besøg. Claus Therkildsen er helt afklaret med at holdet endnu er i sin vorden:

- Lige nu er vi der, hvor vi øver de grundlæggende principper for vores opspil – hvilke rum vil vi gerne have bolden i, og hvordan skaber vi de rum. Så det handler i bund og grund om at gøre det klart, hvad vi gerne vil, når vi er på bolden. Næste fase bliver så, at vi skal kunne omstille os i kampene, beretter Claus Therkildsen, der ingenlunde forventer at premieren bliver nogen opvisning i indbyrdes forståelse og tydelige spilmønstre:

- Hvis bare vi har det rigtige udtryk, så lever jeg fint med at det taktiske ikke sidder i skabet. Jeg vil ha' at folk skal kunne se, at vi vil noget med det her - at vi vil dominere og være aggressive, fortæller Claus Therkildsen og fortsætter:

- Det kommer måske til at lyde forkert, men jeg håber faktisk det bliver en rodet kamp, med masser af tju-bang, og ikke så meget kontrol. Jeg har en spændende trup med nogle tydelige spidskompetencer, og dem skal vi have bragt i spil – jeg gør ikke spillerne bedre ved at begrænse dem, erklærer Claus Therkildsen.

FCM U17 er fortsat uden de to skadede målmænd Simon Vang og Christopher Bobber, men 15-årige Frederik Bach Jensen har til alt held udfyldt posten godt. Derudover ser skadessituationen fornuftig ud: Danijel Djuric og Frederik Heiselberg testes op til kampen.

FCM U17 går på banen efter U19-holdets kamp – kl. 15.15.