02.05.2017, 22:48 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

U17 fulgte opskriften og sejrede mod Vejle

En glimrende start på opgøret og stor boldbesiddelse endte ud i tre midtjyske point mod Vejle

At komme godt ud af starthullerne har været en akilleshæl for U17-ulvene på det seneste. Men dette billede var ikke til at se på Ikast Stadion tirsdag aften. Efter blot fire minutter på grønsværen fandt Noah Grøn Iversen midtbaneteknikeren Casper Tengstedt, som sparkede ulvene i front.

- Vi kom godt fra start, hvilket også var et af vores mål. I aften skulle vi ikke på samme måde arbejde os ind i kampen som mod FCN. Drengene tog hurtigt teten og skabte chancer tidligt i opgøret, sagde FCM U17-træner Svend Graversen.

Første halvleg forløb for det meste på hjemmeholdets præmisser. FCM sad på spillet i lang tid uden at give det store væk. Men 26 minutter inde i kampen svarede Vejle igen på en omstilling. Ulvene fik ikke løst en to-mod-to situation godt nok, og det udnyttede gæsterne med en udligning til 1-1.

Den vejlensiske jubel ebbede dog hurtigt ud. Blot to minutter efter udligningen fløjtede dommeren et midtjysk frispark. Ulvene løste det fornemt inde i feltet, spillede ét-to og Christian Tue fandt Casper Tengstedt, som scorede sit andet mål i kampen.

I slutningen af første halvleg mistede FCM lidt af deres touch. Den blev ikke helt på hjemmeholdets vilkår, men det skulle der kun en lille pause til at lave om på.

- Anden halvleg blev igen på vores præmisser. Vejle forsøgte at gå højt på os, men det løste drengene fint, sagde Svend Graversen.

Ti minutter inde i anden halvleg udbyggede hjemmeholdet føringen. FCM lagde pres på og erobrede bolden højt. Nikolas Dyhr sendte en lille pasning mod Japhet Sery Larsen, som bankede den ind til 3-1. Det forblev kampens resultat - og med Svend Graversens ord ’en fortjent sejr til FCM’.

Med sejren og de tre point forbliver FC Midtjylland på ligaens femteplads og har skabt distance til tabellens tætte midte og forfølgere.

Næste gang U17-ulvene skal i aktion er lørdag den 6. maj, hvor de tager imod Randers Freja på hjemmebane. Kick-off er klokken 12.00.

FCM U17 – Vejle U17: 3-1 (2-1)
4’ 1-0 Casper Tengstedt (Noah Grøn Iversen)
26’ 1-1 Louie Steven
28’ 2-1 Casper Tengstedt (Christian Tue)
55’ 3-1 Japhet Sery Larsen (Nikolas Dyhr)  

FCM U17: Enock Mwimba, Japhet Sery Larsen, Oskar Bloch(46’ August Overbye), Tobias Anker(66’ Frederik Lund), Antonis Martis, Christian Tue, Casper Tengstedt, Nikolas Dyhr, Matthæus Andersen, Jonathan Dahl Bagger, Noah Grøn Iversen