28.05.2016, 20:15 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 gav mestrene kamp til stregen

Et tæt opgør blev afgjort på kontroversielt mål tre minutter før tid

FCM U17 leverede en skuffende indsats, da det i onsdags blev til et 3-1 nederlag mod AGF, og lørdagens opgave – en udebanekamp mod FCK’s suveræne mesterhold – så på ingen måde mere overkommelig ud.

Ulvene greb kampen pragmatisk an, og spillede mere afventende end normalt. Det betød at man med overlæg efterlod bestemte områder af banen til FCK, og først begyndte at presse i det øjeblik københavnerne nærmede sig FCM’s forsvarslinje.

Taktikken gav en første halvleg, hvor der var langt mellem højdepunkterne. FCK havde initiativet, men havde svært ved at skabe chancer, og i den anden ende løb FCM’s offensive produktion op i en enkelt god chance til Christian Tue Jensen.

Anden halvleg indvarslede også FCM U17’s bedste periode af kampen – værterne blev lukket ned, og der blev skabt et par store omstillingschancer, der dog begge løb ud i sandet, fordi den sidste aflevering glippede.

Lidt derefter gik FCK’s målmand og forsvar galt af hinanden, og det resulterede i en frispilning til en helt udækket Sebastian Buch Jensen.

Inden han fik lagt bolden i nettet, blev der dog fløjtet for offside – ikke mod Buch, men mod Tue, som linjedommeren skønnede havde indflydelse på spillet.

FCK genvandt herefter initiativet, men havde fortsat svært ved at skabe chancer, og faldt ofte tilbage på forsøg fra distancen.

Det trak op til en nulløsning, men tre minutter før tid fandt kampen så sin afgørelse – og det på en måde, der efterlod FCM’erne med en bitter smag i munden.

Mikkel Jakobsen var på vej frem ad banen, da han blev fældet ude ved den ene sidelinje. Det lignede entydigt et frispark, men dommerens fløjte var tavs, og så kunne FCK’erne fange FCM i ubalance. Efter et klumpspil i feltet ramte bolden den ene opstander og trillede i mål.

FCM’erne forsøgte at svare igen, men løbet var kørt. En afklaret Svend Graversen gjorde status efter kampen:

- I onsdags var vi skuffede over indsatsen, i dag er vi skuffede over resultatet, og hvis man skal vælge er det trods alt at foretrække. Set over hele kampen er det en fortjent sejr til FCK, men det er de små marginaler, der gør, at kampen ender med at tippe til deres side.

FCM U17 spiller allerede igen på tirsdag, hvor ulvene klokken 18.30 er gæster hos bundproppen Haderslev.

FC København U17 – FC Midtjylland U17 1-0 (0-0)
77’ 1-0 FCK

Start-11: Simon Petersen – Japhet Sery Larsen, Nicolai Damjær, Mathias Nors – Lukas Giessing, Mikkel Jakobsen, Nicolas Hautorp Madsen, Kasper Tengstedt (55’ Mads Carlson), Aksel Smith-Petersen – Christian Tue Jensen, Noah Grøn Iversen (41’ Sebastian Buch Jensen)