26.05.2019, 13:30 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 holdt medaljekursen

Ny målbonanza imod Brøndby – og fjerde FCM sejr i streg

Det var ellers de blå-gule der kom klart bedst fra land i lørdagens opgør. Værterne kom aggressivt ud og satte FCM’erne under hårdt pres i en hektisk og urolig indledning.

Især havde ulvene svært ved at dæmme op for Brøndbys direkte spil med lange bolde ned i bagrummet, og det var da også på den måde, Brøndby fik scoret to gange indenfor kampens første kvarter.

Herefter begyndte FCM’erne dog at finde fodfæste i kampen. FCM U17 fik gjort rummene mindre og begyndte at få sat noget spil sammen på BIF’s banehalvdel og holdet begyndte at vise det eksplosive offensive spil fra de seneste kampe. Efter 22 minutter chippede Aral bolden over Brøndbys målmand og efter en halv time blev Tobias Damtoft spillet fri i dybden og sørgede for udligning.

I kampens sidste kvarter var det FCM’erne der var tættest på endnu en scoring, men stillingen holdt halvlegen ud:

- Vi laver en justering i pausen, hvor vi dels sørger for at stå lidt mere kompakt på banens midte, dels er lidt hurtigere til at falde tilbage, så Brøndby får sværere ved at ramme os med deres direkte spil, fortalte chefttræner Henrik Jensen.

Ændringerne virkede efter hensigten og efter fem minutters spil kunne Anders Kaiser bringe FCM i front. I øvrigt med et af sæsonens mere ekvilibristiske mål – med ryggen mod mål fik midtbanespilleren vippet bolden over eget hoved og i en bue over Brøndby-målmanden.

Brøndby kæmpede indædt for at vende kampens udvikling, men måtte nøjes med sporadiske forsøg fra distancen, og med tyve minutter igen slog FCM U17 til igen. Netop indskiftede Frederik Heiselberg stak Aral Simsir afsted i dybden, og FCM-angriberen scorede sit andet mål i opgøret.

Så skulle sækken ret beset blot snørres til, men med fem minutter igen fik værterne en uventet håndsrækning i form af en for kort FCM-tilbagelægning. Den blev opsanappet af Frederik Pedersen, der rundede Simon Madsen og scorede til 3-4.

Brøndby-håbet skulle dog vise sig kortlivet, for kort efter slap Damtoft afsted i en friløber, som målmanden dog parerede. Damtoft var dog over returen og sendte et indlæg ind til Danijel Djuric, der endegyldigt afgjorde tingene med en hovedstødsscoring. 5-3 til FCM og dermed slut.

- Vi lukker igen for mange mål ind, men vi viser samtidig en stor mental styrke. Selvom vi igen kommer bagud med to, så lyser det ud af spillerne, at de tror på, at vi kommer igen. Nu har vi bragt os selv i en god position og slutter sæsonen af med to fede finaler – en kamp i Lyngby, hvor vi kan vinde bronze og en pokalfinale mod Silkeborg, lød det fra en fornøjet Henrik Jensen.

Brøndby IF U17 – FC Midtjylland U17 3-5 (2-2)
6’ 1-0 Andrew Oseni
13’ 2-0 Christian Friedrich
22’ 2-1 Aral Simsir
30’ 2-2 Tobias Damtoft
50’ 2-3 Anders Kaiser
72’ 2-4 Aral Simsir
85’ 3-4 Frederik Pedersen
89’ 3-5 Danijel Djuric

FCM U17 (4-4-2): Simon Madsen – Jens Emil Fjendsbo, John Ndjate, Kristoffer Lund, Victor Bak – Simon Ulrich, Anders Kaiser, Frederik Christensen, Aral Simsir (77’ Danijel Djuric)– Tobias Damtoft, Mads Hansen (69’ Frederik Heiselberg)