02.03.2020, 14:18 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 kom til kort mod Randers

Tabte terræn i toppen af ligaen med et 2-1 nederlag i forårsåbningen.

Randers FC U17 – FC Midtjylland U17 2-1 (0-0)

50' 1-0 Victor Msabaha
57' 1-1 Jeppe Ørris (sm)
62' 2-1 Andreas Pisani

FCM U17: Simon Vang Madsen – Jakob Leerhøj, Zsombor Puskás, Pontus Texel, Victor Bak – Heini Sørensen (75' Donavan Bagou), Andreas Nibe, Mikkel Tønnesen – Danijel Djuric (70' Angelo Nehme), Frederik Heiselberg, Gustav Ørsøe Christensen (65' August Priske)

 

Kalenderen fortalte at det var årets sidste vinterdag, men vinterligt var det nu ikke i Randers, hvor regn og rusk satte rammen om mødet mellem to af medaljebejlerne i U17-ligaen.

 

De gav hinanden en lige kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage, uden at nogen af aktørerne for alvor formåede at skabe de helt store chancer.

 

Hos FCM kneb det med at få det vante, høje presspil til at fungere. I praksis betød det, at FCM'erne kun sjældent erobrede bolden på banens midte, men først nede i egen forsvarszone. Det betød at alle angreb skulle starte langt nede fra, mod et etableret forsvar, og her manglede FCM'erne fart i boldomgangen.

 

Både presspil og spiltempo bedrede sig fra anden halvlegs start, men alligevel var det Randers' der først kom på tavlen. Efter et boldtab på midten, spillede værterne bolden ned i rummet bag backen Jakob Leerhøj og det gav en friløber som Victor Msabaha scorede på.

 

Syv minutter senere lykkedes det dog at ulvene at svare igen. Mikkel Tønnesen (billedet) slog et indlæg fra venstresiden, og højden på det snød målvogter Jakob Ørris, der kom til at fiste bolden op i eget nettag. 1-1.

 

Den stilling holdt i yderligere fem minutter, så iværksatte Randers et angreb i dybden. Victor Bak var dog vågen og fik tacklet bolden ud til det, der skulle vise sig at blive hjemmeholdets eneste hjørnespark i kampen. Det kom Simon Vang godt op til, men selvom han havde begge hænder på, kunne han ikke finde ”håndtaget” på bolden, der faldt ned til Andreas Pisani, der sparkede Randers tilbage i front.

 

Udligning annulleret
Herefter sadlede FCM'erne om og gik over til at spille med tre nede bagved. Randers kom under tryk, men var godt organiserede og tillod ikke de store chancer imod.

 

Syv minutter før tid, lignede det dog at FCM'erne fandt nøglen. Et indlæg i feltets bagerste rum blev mødt af indskiftede Donavan Bagou der headede bolden ind via den fjerneste stolpe.

 

Glæden blev dog kort, for målet blev annulleret for en offside, som Claus Therkildsen ”havde svært ved at få øje på”. Det havde han fortsat mandag formiddag, hvor han videoanalyserede kampen, men FCM-træneren så først og fremmest indad:

 

- Vi er ikke tilfredse med, at vi ikke kan trykke Randers mere i presspillet og at vi ikke får spillet lidt hurtigere, skabt lidt mere. Det er ellers de ting, vi var gode til i efteråret, men i dag haltede det lidt, erkendte Claus Therkildsen.

 

FCM U17 spiller igen på lørdag, hvor ulvene tager imod AaB. Nordjyderne fik en skidt start på foråret, da de lørdag på hjemmebane tabte med 6-0 til OB. Se stillingen og de øvrige resultater fra U17 Ligaen her.