15.09.2018, 19:21 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 kunne ikke få hul på Silkeborg

Chancefattigt lokalopgør bød kun på et enkelt mål.

De forudgående ti møder mellem Silkeborg og FCM’s U17 hold havde budt på ikke færre end 51 scoringer, så det lå i kortene, at det godt kunne blive en ny målrig affære, da lokalrivalerne satte hinanden i stævne på Ikast Stadion.

Da først kampen havde sat sig, var det med FCM i den boldbesiddende rolle, og ved flere lejligheder var der gode mønstre i FCM’erne opbygningsspil. De gode takter krystalliserede sig dog kun sjældent i åbne målchancer, og det samme gjorde sig gældende for gæsterne, der satsede på omstillingsmuligheder.

Silkeborg sluttede en jævnbyrdig halvleg bedst af, og fik lagt et hårdt pres i de sidste ti minutter, uden at det dog ændrede ved stillingen på måltavlen.

Det tog FCM’erne konsekvensen af, og kom mere aggressivt ud til fortsættelsen. Ulvene skubbede højere op, men fortsat udeblev de oplagte målchancer.

I stedet var det SIF, der brød dødvandet. Det skete efter glimrende kombinationsspil omkring FCM’s felt, og til sidst blev bolden spillet ind til Alexander Lind, der ad to omgange fik skovlet bolden forbi Christopher ”Bobber” i FCM-målet.

Rodet slutfase
Fra FCM-bænken blev der handlet resolut med en dobbeltindskiftning af Simon Madsen og Tobias Damtoft, men alligevel blev den sidste halve time en rodet affære. FCM’erne forcerede, og det etablerede spil havde svære vilkår. Det blev meget omstilling på omstilling, indtil dommerens fløjte lød for sidste gang.

- Jeg er skuffet over, at vi ikke formår at skabe flere chancer, og på det parameter, var vi ikke dygtige i dag. De andre aspekter af vores spil ser ellers helt ok ud, og vi bliver hele tiden dygtigere, sagde cheftræner Henrik Jensen efter kampen.

Med de to holds indbyrdes historik in mente blev det et lidt atypisk opgør, og Jensen medgav, at det var de defensive folk, der stod tydeligst i billedet i dag:

- Fraset de sidste tyve minutter, der var lidt hektiske, var det en meget kontrolleret kamp, med to godt organiserede hold, der ikke gav meget væk. Lige nu er vi skuffede, men generelt har vi en rigtig god fornemmelse, og spillerne arbejdede hårdt på at få gameplanen til at lykkes i dag. Heldigvis spiller vi allerede igen på onsdag (mod Randers, red.), og der vil vi gå hårdt efter at revanchere os, fortæller Henrik Jensen.

FC Midtjylland U17 – Silkeborg IF U17 0-1 (0-0)
54’ 0-1 Alexander Lind

FCM U17: Christoffer ”Bobber” Møller – Kristoffer Lund, Oliver Jeppe, John Ndjate (77’ Victor Bak Jensen) – Mads Hansen, Frederik Christensen, Anders Kaiser, Oscar Fraulo, Zacharias Sørensen (57’ Simon Madsen) - Victor Lind (57’ Tobias Damtoft), Aral Simsir