19.10.2019, 19:38 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 løb SønderjyskE over ende

Overbelastede modstanderne fysisk i storsejr

FCM U17 løb på banen med en klart defineret plan – der skulle spilles hurtigt, spilles skulle vendes fa side til side og der skulle angribes i rummet bag gæsternes wingbacks.

 

Forudsætningen for dette var et hidsigt presspil, der ikke gav sønderjyderne ro eller betænkningstid. I stedet var de henvist til hele tiden at halse rundt og lukke huller.

 

I et kvarter lykkedes det Haderslev-klubben at holde skansen, så driblede Oscar Fraulo sig igennem, og fra mållinjen lagde han bolden på tværs til en nem Tønnesen-scoring.

 

Efter 24 minutters spil blev det 2-0, da Victor Lind tog et raid op i banen. I høj fart skar han ind i banen og scorede med en højrebensafslutning ude ved den ene stolperod.

 

Som halvlegen nærmede sig burde og kunne FCM have scoret yderligere, men i stedet svigtede koncentrationen. Forsvaret fik ikke afstemt, hvem der skulle falde på en dyb bold, og så strøg Andreas Lykke igennem og reducerede.

 

Den scoring blev fulgt op af en ny dukkert i starten af anden halvleg. Igen lod forsvarsspillet en del tilbage at ønske, og igen var det Andreas Lykke, der førte kniven. 2-2.

 

Desværre for gæsterne nåede udligningen ikke rigtig at frustrere FCM'erne, for to minutter senere scorede Mads Sandsberg på hovedstød efter et hjørnespark, og så var hjemmeholdet tilbage i førersædet.

 

Minutter efter satte Victor Lind Tønnesen op til en ny scoring. FCM-angriberen blev retvendt og tævede bolden utageligt ind i det lange hjørne. Herfra gik det slag i slag, og FCM-angrebene rullede ned mod et SønderjyskE hold, der ikke længere havde kræfterne til at stå imod, og målene kom i en lind strøm.

 

Festen blev lukket med et smukt mål, hvor Oliver Jeppe ved sidelinjen fikst spillede sig ud af presset med en aflevering bag om eget støtteben – Gustav Ørsøe Christensen overtog, gik til baglinjen og lagde bolden skråt tilbage til Mads Sandsberg, der med strakt vrist tordnede 9-2 målet i nettet.

 

- Det var rart at få vendt bøtten på resultatsiden, og trods cifrene var sejren ikke et mål for stor. Vi skaber ekstremt mange chancer, og SønderjyskE må løbe så meget, at de ender med at gå helt døde i anden halvleg. Jeg tror det har været en voldsom hård kamp for dem rent fysisk, og det peger tilbage på en stærk, kollektiv indsats af drengene. Det var virkelig fedt at overvære, fortalte Claus Therkildsen.

 

FCM-cheftræneren pegede desuden på indskiftningerne, som en del af den stærke slutfase. Donavan Bagou, Andreas Nibe og August Priske anbefalede sig alle tre til yderligere spilminutter, da de kom ind og satte et godt aftryk på kampen.

 

FCM U17 spiller igen næstkommende lørdag – her gælder det udebaneopgøret mod Brøndby.

 

FC Midtjylland U17 – SønderjyskE U17 9-2 (2-1)
14' 1-0 Mikkel Tønnesen
24' 2-0 Victor Lind
44' 2-1 Andreas Lykke Sørensen
48' 2-2 Andreas Lykke Sørensen
50' 3-2 Mads Sandsberg
53' 4-2 Mikkel Tønnesen
60' 5-2 Victor Lind
75' 6-2 Mikkel Tønnesen
78' 7-2 Gustav Ørsøe Christensen
86' 8-2 Mikkel Tønnesen
90' 9-2 Mads Sandsberg

 

FCM U17: Frederik Bach Jensen – Mads Sandsberg, Mikkel Fischer, Andreas Bonnén (66' Donavan Bagou), Victor Bak – Oliver Jeppe, Oscar Fraulo (71' Andreas Nibe) – Victor Lind, Danijel Djuric (78' August Priske), Gustav Ørsøe Christensen – Mikkel Tønnesen