05.05.2018, 19:41 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U17 løste problemerne

Der skulle et formationsskifte til for at vende slagets gang i kampen mod HB Køge

FCM U17 var på papiret ganske klare favoritter mod HB Køge, men rollefordelingen var ikke til at få øje i kampens indledning. Sjællænderne kom ud med en forbilledlig indstilling og et enormt fysisk tryk, der ikke tillod hjemmeholdet at sætte spillet.

Samtidig fremtvang det boldtab - og ofte på farlige steder for ulvene. Det var tilfældet efter syv minutters spil, hvor Mads Christiansen udnyttede en omstilling til at score til 1-0. Det virkede som om HB Køge havde studeret FCM U17’s kamp i Lyngby og taget ved lære af den – i hvert fald gav de ikke FCM’erne nogen tid på bolden.

Efter tyve minutters spil lykkedes det dog alligevel værterne at udligne. Wingbacken Hanus Sørensen trak umarkeret ind i banen og scorede til 1-1.

Den stilling fik lov at stå i fire minutter – så vandt HB Køge en en-mod-en duel centralt på banen, og bragte sig atter foran.

Indskiftere bød ind med mål
Hos FCM-bænken var man klar over, at man var nødt til at foretage ændringer, og i pausen kom Emil Sand og Frederik Christensen på banen, og man gik over til at spille 4-3-3 i et forsøg på at tilbageerobre kontrollen med kampen.

Den ordinerede medicin tog ikke længe om at virke, og det var et langt mere sammenhængede FCM-mandskab, der kom ud til anden halvleg. Efter otte minutter blev Aral Simsir bremset uden for feltet, og Tobias Damtoft sendte en bold med masser af topspin hen over muren og ind i nettet. 2-2.

Nu faldt tingene i hak for FCM U17, og kort efter oversprang Emil Sand sin modstander og pandede et Oliver Sørensen-indlæg i nettet. Syv minutter senere var Sand igen på pletten, da kom først på en ripost fra en afslutning og scorede til 4-2.

Kampgejsten begyndte at sive ud af HB Køge-spillerne, og FCM kontrollerede kampen med kvik boldomgang og stor gensidig løbevillighed.

Ti minutter før tid satte Frederik Christensen punktum, da han var søgt med i feltet og kom først på et cutback-indlæg – hans første U17 Ligamål.

- I første halvleg taber vi mange dueller og har meget svært ved at skabe overtal på midten af banen. Det er grunden til, at vi går over til at spille 4-3-3, og da vi gør det, får vi skabt de overtalssituationer, og det kunne HB Køge ikke få løst, fortæller Martin Mark.

Kampen bekræftede derudover, at der er god bredde på det yngste Akademi-hold, hvor det blev til debut til U15-spilleren Oscar Fraulo.

FCM U17 var til kampen uden Gustav Isaksen, Nikolas Dyhr og Tobias Anker, der er med U17-landsholdet til EM i England. Her tabte danskerne tidligere i dag 3-2 til Bosnien-Hercegovina – trods en scoring af Dyhr. Der var fuld spilletid til FCM-trioen.

FC Midtjylland U17 – HB Køge U17 5-2 (1-2)
7’ 0-1 Mads Christiansen
21’ 1-1 Hanus Sørensen
25’ 1-2 Christian Hansen
48’ 2-2 Tobias Damtoft
51’ 3-2 Emil Sand
58’ 4-2 Emil Sand
70’ 5-2 Frederik Christensen

FCM U17: Valdemar Birksø Thorsen – Anders Kaiser (41’ Frederik Christensen), Jens Emil Fjendsbo, Kristoffer Lund Hansen – Hanus Sørensen, Oliver Sørensen, Pyry Hannola, Aral Simsir, Mads Kristian Hansen – Erik Burai (41’ Emil Sand), Tobias Damtoft (61’ Oscar Luigi Fraulo [FCM U15])