26.04.2018, 23:42 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 måtte nøjes med et point i Brøndby

OPDATERET: For første gang i sæsonen gik FCM U17 fra banen uden at have scoret

Et offensivt indstillet FCM U17 fik en god start på Bane 2 i Brøndby, og var i stand til at sætte hjemmeholdet under tryk og skabe chancer.

Efter et kvarters spil forlængede Nikolas Dyhr en lang bold videre til Gustav Isaksen, der stak afsted i en friløber ned mod Brøndby-målmanden. Hjemmeholdets Elias Gärtig trak i nødbremsen, og indkasserede derved direkte rødt.

Udvisningen gjorde, at kampen ændrede grundlæggende karakter, og desværre ikke til det mere underholdende. Brøndby-spillerne dannede en Maginotlinje foran eget målfelt, og forsøgte at forsvare det ene point hjem.

FCM U17 havde fraveget den normale formation til fordel for en 3-5-2'er med to hurtigløbere i front i form af Dyhr og Damtoft, foran en femmandsmidtbane bestående af lige dele bolderobrere og gennembrudsspillere.

Udvisningen til Brøndby fratog i praksis FCM U17  muligheden for at spille på omstillinger, og ulvenes hurtige spillere havde svært ved at udnytte deres antrit - ganske enkelt fordi der ikke var nogen frie rum, at løbe i.

Skulle der komme et mål, lå det derfor i kortene, at det skulle ske i det etablerede spil eller efter en dødbold, men Brøndbys femmands-forsvar var fysisk stærke og spillede disciplineret og klogt.

Resten af kampen forløb således med et FCM-hold i fuld kontrol mod et lavtstående Brøndby-hold, men selvom ulvene kom frem til håndfuld kvalificerede afslutninger, lykkedes det ikke nedbryde værternes forsvarsværker. Og så måtte FCM U17 for første gang  indeværende sæson gå målløse for banen.

- Udvisningen bliver ikke en fordel for os, for vi kommer til at spille ned mod en gul mur. Jeg synes alligevel, vi burde være gode nok til at udnytte, at vi er i overtal, men vi må også tage hatten af for Brøndby. De forsvarer sig dygtigt, og formår at trække tempoet ud af opgøret, konstaterede Akademitræner Martin Mark.

Det var femte gang FCM spillede remis i foråret, og de mange pointdelinger er begyndt at gå Mark på nerverne:

- Vi er stolte over at være ubesejrede i forårsæsonen, men vi er godt og grundigt trætte af de uafgjorte kampe. Ét point rykker ikke rigtig noget i tabellen. Nu sætter FCK point til i Haderslev (1-1), uden at vi er kommet tættere på dem, lød det ærgerligt fra Martin Mark.

FCM U17 spiller igen på onsdag kl. 19 på CASA Arena i Horsens. Her gælder det semifinalen i DBU Jyllands U17 Pokal.

Brøndby IF U17 - FC Midtjylland U17 0-0
16' Udvisning: Elias Normand Gärtig (BIF)

FCM U17: Valdemar Birksø Thorsen - Anders Kaiser (74' Frederik Christensen), Jens Emil Fjendsbo, Kristoffer Lund Hansen (73' John Ndjate) - Hanus Sørensen, Pyry Hannola, Mads Hansen, Aral Simsir, Gustav Isaksen - Nikolas Dyhr, Tobias Damtoft (62' Erik Burai)