30.09.2017, 18:13 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

U17 måtte nøjes med et point mod Lyngby BK

For anden hjemmekamp i træk blev det ikke til mere end et point for U17-ulvene trods en flot indsats over hele linjen

Efter en flot 5-1-sejr ude over Esbjerg, skulle U17-ulvene lørdag møde Lyngby BK på Ikast FS Baneanlæg. 

Midtjyderne startede kampen i et højt pres og producerede flere gode muligheder. Gustav Isaksen bringes blandt andre i gode positioner, men Lyngby-forsvaret afværger. Selvsamme Isaksen havde desuden et flot spark højt i målen, men Lyngbys målmand leverer en pragtredning. I stedet er det sjællænderne, der bringer sig foran efter 18 minutters spil ved Mathias Krogh Moestrup. Ulvene får ikke clearet bolden i eget felt og begår et klodset straffespark.

- Selvom vi kommer bagud, sender drengene det helt rigtige signal og tager hurtigt bolden og gør klar ved midterlinjen. Drengene skal generelt have stor ros for indstillingen i dag, fortæller træner Mads Buttgereit. 

I pausen går FC Midtjylland væk fra det høje pres og vil i stedet agere mere afventende. En taktik, der lykkes rigtig godt, og som giver ulvene flere fine chancer. FC Midtjylland har ikke færre end fire afslutninger, der rammer træværket.

- Drengene giver alt, hvad de har i sig og leverer virkelig en stærk kollektiv præstation. Det eneste, jeg kan sætte en finger på, er, at skarpheden desværre mangler foran mål, fortæller Mads Buttgereit.

I det 70. minut lykkes det så at få bolden over stregen, da Gustav Isaksen modtager bolden i en god position og elegant udplacerer Lyngby-keeperen. 

- Det er en forløsning, at Gustav får scoret det udlignende mål. Alligevel er vi skuffede over, at det ikke bliver til mere end et point i dag. Vi havde alle chancer for at vinde opgøret, og det tager vi med os videre. Lyngby har også en kæmpe chance til sidst i opgøret, men Tobias Anker ofrer sig og redder bolden på målstregen. Det er i virkeligheden et meget godt billede på drengenes indsats i dag - de fighter kampen igennem. Kæmpe stor ros herfra, afslutter Mads Buttgereit.

Næste opgave for FC Midtjylland U17 er et opgør ude mod HB Køge den 14. oktober.

FC Midtjylland U17 - Lyngby BK 1-1 (0-1)
'18 Mathias Krogh Moestrup (straffespark)
'70 1-1 Gustav Isaksen

FCM U17: Nicolai Vistisen, Sebastian Nielsen, John Ndjate ('56 Rasmus Obling), Tobias Anker, Frederik Christensen, Anders Heber Kaiser ('56 Matthæus Andersen), Mads Kristian Hansen, Oliver Sørensen, Aral Simsir, Gustav Isaksen, Nikolas Dyhr

Advarsler (FCM)
'57 John Philip Ndjate
'72 Oliver Sørensen