24.08.2019, 19:22 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17: Medrivende rod i sæsonåbneren

Indsatsen var bestemt ikke uden skønhedspletter, men med en 5-2 sejr over Randers kom U17 godt fra land

FCM U17 – Randers U17 5-2 (1-2)
38' 1-0 Frederik Heiselberg
42' 1-1 Christian Hartmann Lund
44' 1-2 Jeppe Kudsk
51' 2-2 Frederik Heiselberg
57' 3-2 Frederik Heiselberg
59' 4-2 Frederik Heiselberg
65' Udvisning: Oscar Fraulo (2x gult)
89' 5-2 Gustav Ørsøe Christensen

 

FCM U17: Frederik Bach Jensen – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Mark Puskas – Victor Bak, Oliver Jeppe, Oscar Fraulo, Danijel Djuric (67' Gustav Ø. Christensen), Jakob Leerhøj (59' Mikkel Tønnesen) – Victor Lind, Frederik Heiselberg (84' Andreas Nibe)
 

”En kamp med masser af tju-bang og ikke så meget kontrol” lød ønsket fra Claus Therkildsen forud for sæsonpremieren mod Randers – og det blev indfriet i en ujævn, actionfyldt fodboldkamp.

 

Første halvleg var ikke god, set med FCM-øjne. Ulvene havde store problemer med at få lagt presset og spille bolden frem. Der var simpelt hen alt for mange boldtab på banens midte, hvor Randers ofte trak sig sejrrigt ud af duellerne.

 

Alligevel tilfaldt kampens første mål FCM. Frederik Heiselberg modtog bolden i dybden, men blev tacklet af bolden – Heiselberg gav dog ikke op, og fik generobret bolden, og alene med målmanden sparkede han FCM i front.

 

Glæden blev kortlivet, for fire minutter senere udlignede gæsterne. FCM'erne følte de burde have haft et frispark, men det var ikke nogen undskyldning for at åbne en motorvej for Randers-spillerne. Kronjyderne spadsere igennem centralt, inden bolden blev lagt ud til Christian Hartmann Lund, der i to forsøg fik passeret Frederik Bach.

 

To minutter senere forsømte FCM'erne igen at få lagt presset på banens midte og Randers nåede ned til feltkanten, hvor de fik tilkæmpet sig et frispark. Frederik Bach reddede sparket, men desværre lige ud i fødderne på Jeppe Kudsk, der ikke kunne undgå at score.

 

Kampen vendt på hovedet

En 15 minutter lang skideballe senere var FCM'erne tilbage på banen, omend man skulle tro det var elleve nye spillere. I hvert fald var der en verden til forskel i attitude, duelstyrke og energi.


Det resulterede i et meget stærkt kvarter, hvor kampen blev vendt på hovedet. Det skyldtes ikke mindst tre nye scoringer af Frederik Heiselberg, der ellers havde været tvivlsom til opgøret med hofteproblemer. I tillæg til de fire mål havde angriberen et skud på overliggeren og en stor chance fra tæt hold.

 

Det var næsten for godt til at være sandt, og i det 65. minut kom FCM'erne så ned på jorden igen. Først fik Oscar Fraulo en advarsel for et frispark, og da han bagefter kastede bolden væk, blev der prompte doblet op. En af de udvisninger, der kunne og burde være undgået.


FCM'erne kæmpede nu forbilledligt for ikke at lukke Randers tilbage i kampen, og begge holds spillere måtte bide i græsset med krampe. FCM'erne forsvarede sig dog godt og bortset fra et nærgående hovedstød, holdt man Randers fra chancer. Faktisk sad man med følelsen af, at kampens sidste mål lige så godt kunne tilfalde FCM – og sådan blev det også.

 

Indskiftede Mikkel Tønnesen modtog bolden med ryggen mod mål, fik vendt rundt på en modspiller og fandt Gustav Ørsøe Christensen i fuldt firspring. Han rundede Randers-keeperen og lagde bolden i nettet – punktum for en begivenhedsrig premierekamp.

 

- Det er en ujævn kamp, men overordnet set er jeg tilfreds. Vi får vist noget spilleglæde og også noget vilje på de rigtige tidspunkter. Spillemæssigt var der gode ting, og også nogen ting, der var helt forfærdelige, men det arbejder vi videre med. Alt i alt, var det en kamp, der var ”god for hovedet”, for spillerne fik set, hvor meget den rette indstilling betyder, konkluderer Claus Therkildsen.

 

FCM U17 skal i aktion igen den kommende lørdag, hvor man på udebane møder AaB.