11.05.2016, 05:40 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17: Ny styrkeprøve venter

FCM leverede sæsonens i særklasse mest medrivende kamp, da de i seneste spillerunde besejrede Lyngby med 3-1 på udebane. I aften venter Brøndby i sæsonens sidste hjemmekamp

Det så ikke ud til at ulvene skulle have fuldt udbytte, da der var spillet et kvarter af kampen i Lyngby. Her begik Gustav Kjeldsen straffespark og blev i samme moment udvist.

Niklas Jensen parerede imidlertid topscorer Emilio Simonsens forsøg fra pletten, men straks opstod nye problemer - i kampen om riposten blev den unge FCM-keeper nemlig skadet, og så måtte Tobias Anker – højreback på FCM U15 – vogte målet i resten af kampen.

Det gjorde han over al forventning, og med tre scoringer i anden halvleg fik FCM U15 vendt den svære situation på hovedet, og kunne drage tilbage til Jylland med en svært tilfredsstillende sejr i bagagen.

Cheftræner Svend Graversen var forståeligt lykkelig over præstationen:

- Det er klart, at lokummet brændte, da vi får en mand smidt ud efter et kvarter, og får straffespark dømt i mod os. Skulle vi have noget ud af kampen, var vi nødt til at arbejde stenhårdt, og det gjorde spillerne. Det var fedt at se, udtaler FCM-træneren.

FCM U17 stillede uden flere af de normale profiler, idet Nicolai Damkjær, Victor Torp og Sebastian Buch i disse dage deltager i U17-EM i Aserbajdsjan.

Trioen er heller ikke med i aftenens hjemmekamp mod Brøndby, hvorfor der igen bliver plads til flere U15-spillere i truppen. Svend Graversen vælger dog at anskue tingene fra den positive vinkel:

- Alle vores spillere - fra U15 til EM-deltagerne - bliver i disse dage matchet på højeste niveau, og det er en gave for en træner, for spillerne ved, at de er nødt til at træde i karakter og toppræstere.

Gæsterne fra vestegnen har kun målmand Casper Hauervig med til U17 EM og kan mønstre et stærkt, boldbesiddende hold, der spiller 4-3-3.

FCM vandt i efteråret den omvendte kamp med 1-0, men må se bort fra Gustav Kjeldsen, der afsoner karantæne – til gengæld er Mads Carlson ude af straffeboksen. Lukas Grenaa Giessing er også til rådighed igen, efter at have været i Letland med det færøske U17-landshold.