20.08.2020, 13:01 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 op mod Den Gule Fare

Optakt: I sæsonens første udekamp møder FCM U17 et Horsens-hold, der er tilbage i U17 Ligaen efter fem års fravær

Med en 2-0 sejr over FC Nordsjælland fik FCM U17 en resultatmæssigt perfekt start på den nye sæson. De tre point kom i hus efter en kamp, der blev afviklet i trykkende sommervarme, men de unge FCM'ere stod distancen:

 

- Der er masser af ting at forbedre, men i betragtning af, at det var den første betydende kamp og en stærk modstander, er jeg bestemt tilfreds. Vi var aggressive i vores pres og fremadrettede i vores spil, så vi fik set det udtryk, vi gerne ville have, at vi spiller med, lyder det fra Claus Therkildsen.

 

- Vi har endnu ikke trænet ret meget taktik, og med det i mente, synes jeg vi var dygtige og afklarede mod Nordsjælland. Både når vi forsvarede, og når vi selv var på bolden, fortæller cheftræner Claus Therkildsen, der måtte se sit hold slide hårdt for de tre point:.

 

- Vi var virkelig ramt på kræfterne til sidst, både på grund af varmen, men fordi vi var nødt til at udskifte to af de spillere, vi på forhånd havde udset til at spille 90 minutter (Pontus Texel og Heini Sørensen), fortæller Therkildsen.
 

Gensyn med gamle holdkammerater

Lørdag venter sæsonens første udekamp, og her møder man AC Horsens' talenter i en kamp, der afvikles i Superligarammer på CASA Arena.

 

Østjyderne sagde for nyligt farvel til det 16-årige stortalent Jeppe Kjær, der blev sendt til Ajax som klubbens hidtil største salg, og i det hele taget er der masser af grøde i Den Gule Fares talentudvikling. Efter fem års fravær er ACH atter repræsenteret i U17 Ligaen, hvor det i weekenden blev til det første point, da man på hjemmebane spillede 2-2 mod OB.

 

Pointet blev sikret efter et godt comeback, hvor værterne afværgede et truende nederlag med to scoringer i kampens sidste halve time. To af de spillere, der bidrog til resultatet var Lasse Dahl og Angelo Nehme, der begge henover sommeren er skiftet fra FCM til Horsens – Nehme stod således for et mål og et oplæg i 2-2 kampen.

 

- Det bliver en anden kamp end mod Nordsjælland, også fordi vi kommer til at spille på græs. Jeg forventer at Horsens kommer til at være farlige på omstillinger, og ja, så er det bare et hold, der kæmper helt vildt. De giver bare ikke op, bemærker Claus Therkildsen.

 

De to klubber mødte hinanden i en træningskamp for nyligt, og her blev det til en FCM-sejr på 3-0.

 

Kampen spilles lørdag kl. 14.30 på CASA Arena i Horsens. Hos FCM gik midterforsvareren Andreas Bonnén glip af sæsonpremieren på grund af en skade, men han har siden gjort fremskridt og testes op til kampen.