27.02.2019, 09:38 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17: Op på hesten igen

FCM U17 skal torsdag eftermiddag forsøge at revanchere sig for weekendens premierenederlag – det sker med en udekamp mod FCK.

Det blev ikke til den ønskede start, da FCM U17 i weekenden indledte forårssæsonen. FC Nordsjælland tog en klar 4-1 sejr med hjem fra Ikast, og det var især omstillingerne, der beseglede FCM U17’s skæbne:

- Vi lærte først og fremmest, at selvom vi angriber, skal vi have fokus på at positionere os i forhold til kontraer. Det har vi også arbejdet med, men det lykkedes vi ikke med mod Nordsjælland, konstaterer cheftræner Henrik Jensen.

Med en frisparksscoring fire minutter før tid fik Mads Hansen pyntet på resultatet, men da var hestene sluppet ud af folden, og Henrik Jensen savnede at holdet tog lidt bedre vare på de muligheder, der undervejs var i opgøret:

- Det er en kamp, hvor slutresultatet ikke helt afspejler kampens forløb. FCN vinder fortjent, og er enormt hurtige og skarpe i deres omstillinger, men vores presspil fungerede faktisk godt. Vi brød deres spil mange gange, og fik bolden i nogle gunstige positioner på banen, men vi får ikke forvaltet alle de her halve muligheder tilstrækkeligt godt, fortæller Henrik Jensen.

FCK-hold i fremgang
Nu venter der så en udekamp mod FCK. Hovedstadsholdet har i de seneste sæsoner været en del af mesterskabskampen i U17 Ligaen, men befinder sig i denne sæson i tabellens nedre regioner.

Det skyldes primært en svag start på sæsonen, hvor det kun blev til to point i de første seks kampe. Siden da har pilen peget opad, og FCK U17 kunne gå til vinterpause med et par gedigne 6-2 sejre over henholdsvis SønderjyskE og de evige rivaler fra Brøndby. I forårspremieren blev det til 0-0 i Randers.

- Vores tilgang til opgøret er den samme som den har været hele sæsonen. Vi vil ud og angribe og kontrollere kampen, og det skal ske i kraft af vores presspil. Men det er klart, at vi har haft lidt ekstra fokus på, at lukke ned for modstanderens omstillinger, udtaler Henrik Jensen.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne til opgøret, der spilles på kunstgræs på KB’s anlæg med start torsdag kl. 14.00. Det lidt alternative spilletidspunkt skyldes, at der er landsholdssamling for U16 landsholdet fra på lørdag.