30.03.2019, 17:12 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17: Otte mål i bråvallaslag mod Silkeborg

En FCM-spiller stod for alle ulvenes mål i 4-4 opgøret. Se hvem her!

Silkeborg IF U17 – FCM U17 4-4 (1-3)
5’ 0-1 Simon U. Madsen
10’ 0-2 Simon U. Madsen
12’ 0-3 Simon U. Madsen
30’ 1-3 Tobias Alby Nissen
47’ 2-3 Mads Sonniksen
72’ 3-3 Frederik Carstensen
77’ 4-3 Frederik Carstensen
90’ 4-4 Simon U. Madsen

FCM U17: Simon Madsen – Jens Emil Fjendsbo, John Ndjate, Kristoffer Lund (46’ Oliver Jeppe) – Victor Lind, Anders Kaiser (80’ Victor Bak), Frederik Christensen, Simon U. Madsen – Mads Hansen, Tobias Damtoft (17’ Danijel Djuric), Aral Simsir

FCM U17 stillede op til kampen mod Silkeborg med tre danske U-landsholdsspillere i angrebet, men Aral, Damtoft og Mads Hansen er langt fra de eneste på holdet, der har målnæse.

Det kunne man forvisse sig om lørdag eftermiddag på JYSK Park, hvor venstrebacken Simon U. Madsen kun behøvede tolv minutters spilletid til at score et ægte hattrick. De tre mål var skåret over samme læst – et godt indlæg fra Victor Lind eller Mads Hansen til feltets bagerste område, hvor Madsen dukkede umarkeret op og sendte bolden i nettet.

Efter den start på ogøret, var det som om begge hold lige skulle finde sig selv. Tempoet faldt en anelse og Silkeborg kom bedre ind i opgøret. Efter en halv time lykkedes det topholdet at få reduceret, da de sparkede en returbold fra et hjørnespark i kassen.

Stærkt SIF-comeback
Den stilling holdt til pausen, og FCM kom ud til anden halvleg med en klar ambition om at angribe og ikke forsøge at forsvare føringen hjem. Silkeborg U17 fører dog ikke tabellen uden grund, og efter syv minutters spil reducerede de igen.

Det blev  startskuddet til et kvarter med adskillige store chancer til FCM, men ulvene fik ikke scoret det potentielt afgørende mål. Det kom til at svide, for med tyve minutter igen udlignede Silkeborg. At komme tilbage efter at have været bagud med tre, var et kæmpe moralsk boost for værterne - og med et kvarter igen bragte de sig også foran.

Det lignede at det hele skulle smuldre for FCM, men spillerne gav ikke op. Aral blev nedlagt i feltet, og en febrilsk SIF-spiller kom til at spille bolden lige ud i fødderne på – hvem andre end – Simon Madsen, der resolut tæskede sit fjerde mål i nettet.

Herefter fulgte en hektisk slutfase, hvor Silkeborg var tættest på at tage sejren. Dommeren fandt ni(!) minutters tillægstid til opgøret. Det virkede noget skudt over målet – men retfærdigvis var det også en af de kampe, man ønskede bare ville blive ved.

Det gjorde den dog – med ”to skuffede omklædningsrum”, som Henrik Jensen formulerede det efter kampen.

- Det er først og fremmest en åben kamp, med rigtig mange chancer til begge hold. Begge hold vil fremad og det gav masser af plads at spille på og mand-mod-mand dueller, så fra et udviklingsperspektiv var det en rigtig fed kamp, fortæller Henrik Jensen.

U17's cheftræner havde forståeligt nok også roser til sin firmålsskytte efter opgøret:
 
- Det er fantastisk at se det offensive initiativ ”Ulrich” lægger for dagen. Han tager løbene og kommer ind i modstanderens felt, og så får hans holdkammerater også sat ham godt op i dag, sagde Henrik Jensen.

FCM U17 spiller igen næste lørdag, hvor AGF kommer på besøg.