25.11.2017, 16:00 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

U17 overvandt chokstart

Vejle BK bragte sig i front efter blot et minuts spil, men ulvene kom stærkt igen og hev sejren i land

FCM U17 fik den værst tænkelige start på opgøret mod Vejle BK, da vejlenserne bragte sig foran i opgørets første spilminut. Ulvene kom imidlertid stærkt igen og trak sig serrigt ud af opgøret med cifrene 4-2. 

Vejlensernes Villads Rasmussen bragte altså gæsterne i front efter blot et minuts spil, da gæsterne stjal bolden på ulvenes banehalvdel og med en tværaflevering i feltet kunne bringe sig foran. FC Midtjylland viste dog en stærk mentalitet og var hurtigt videre efter chokstarten. Isaksen havde to gode forsøg, men træværket var blandt andet i vejen for en scoring.

- Jeg er meget positiv omkring drengenes reaktion på scoringen. De tog bare bolden, og så var det videre. Der er ingen frustrationer at spore, men vi arbejder bare sammen som et kollektiv, udtaler Mads Buttgereit.

I det 20. spilminut kom forløsningen så, da Gustav Isaksen kunne reducere på en dyb stikning, hvor Isaksen placerede kuglen sikkert i det lange hjørne.

Bare seks minutter senere var det Emil Sands tur til at komme på scoringstavlen, og han sendte ulvene i front på en ripost på en Dyhr-afslutning. Det var Sands anden U17-ligakamp og første mål for det unge talents vedkommende.

Ulvene kunne således gå til pause med en 2-1-føring efter en ærgerlig start på kampen. 

- Vi snakkede om, at vi skulle flytte bolden hurtigere, idet de stod så kompakt, som de gjorde. Samtidig skulle vi udnytte rummet bag deres bagkæde med stikninger og chips, fortæller Mads Buttgereit om sin pause-peptalk. 

Taktikken lykkedes godt, ulvene dominerede på bolden og formåede at sætte spillet på vejlensernes banehalvdel. 

Efter 59 minutter kunne Aral Simsir udbygge føringen yderligere efter en blokering på bolden, der endte i fødderne på Aral, der sparkede til den og omsatte til scoring.

Med to minutter igen af den ordinære spilletid blev til endnu et debutmål, da Mikkel Kristensen gjorde det til 4-1 på en flot flugter i feltet.

I det 80. minut fik Vejle BK reduceret til slutresultatet 4-2 ved Tobias Sommer på et flot langskudsmål. 

- Overordnet set er jeg godt tilfreds med kampen. Periodevis er vi teknisk gode på bolden, og så er vi stærke i kombinationerne på den sidste tredjedel. Vi lykkes med at dominere kampen, presse højt og sætte spillet. Jeg er stolt over drengenes præstation i dag - særligt oven på den ærgerlige start, afslutter Mads Buttgereit.

FC Midtjylland U17 – VEJLE BK U17 4-2 (2-1)​
'1 0-1 Villads Rasmussen
'20 1-1 Gustav Isaksen
'26 2-1 Emil Sand
'59 3-1 Aral Simsir
'78 4-1 Mikkel Kristensen
'80 4-2 Tobias Sommer

FCM U17: Valdemar Birksø Thorsen, Emil Sand ('64 Mikkel Kristensen), Sebastian Nielsen ('41 Anders Heber Kaiser), Jens Emil Fjendsbo, Hanus Sørensen, Aral Simsir, Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen, Oliver Sørensen, Frederik Christensen, Rasmus Obling ('61 Mads Kristian Hansen).