21.04.2019, 18:20 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 runner-up i Generation Adidas Cup

Et 2-0 finalenederlag til mexicanske Tijuana Club blev punktum for en ellers stærk turnering af ulvene.

Mens vi andre har skrevet gækkebreve, sat lammekølle til livs og måske sågar pustet æg, har der kun været en ting på programmet for FCM U17: fodbold.

Det yngste Akademihold tilbragte påsken i Dallas, Texas, hvor man deltog i talentturneringen Generation Adidas Cup, hvor man spillede syv kampe på lige så mange dage.

Det skulle egentlig have været syv kampe på otte dage, men en voldsom storm gjorde, at alle lørdagens kampe måtte udsættes.

Det betød dobbelt program om søndagen, men det generede nu ikke FCM U17, der først besejrede D.C. United (2-1), hvorefter man spillede uafgjort 0-0 med Chigaco Fire, som man dog slog i den efterfølgende straffesparkskonkurrence.

I de efterfølgende dage blev det til sejre over talenterne fra San Jose Earthquakes (2-1) og Atlanta United (1-0). Det betød at FCM U17 var semifinaleklar allerede inden den sidste gruppekamp, hvilket dog ikke forhindrede ulvene i at tage en 3-1 sejr over Club Tijuana fra Mexico.

Semifinalen blev et tæt opgør mod Columbus Crew, der blev afgjort på en enkelt scoring i anden halvleg. Den stod Mads Hansen for, og så var FCM U17 i finalen, hvor Club Tijuana nok en gang ventede.

Det skulle dog vise sig, at det var mexicanerne, der havde lært mest af det første møde. To scoringer i anden halvleg afgjorde opgøret til Tijuanas fordel, og de kunne fortjent lade sig hylde på Toyota Stadium i Frisco, der med sin kapacitet på 20.000 tilskuere dannede en flot ramme om finalekampene.

- Det var en stor kamp, vi havde glædet os til, men vi ramte ikke det niveau, vi havde vist i tidligere i turneringen. Tijuana var bedre end os på dagen, og vandt fortjent. Der var 27 grader i skyggen, og inde på banen var der fuld sol, og det satte sit præg på os, erkendte cheftræner Henrik Jensen.

Et andet udtryk
På trods af finalenederlaget var han meget tilfreds med det udbytte, han og talenterne havde fået af turneringen.

- Vi har fået rykket holdet endnu tættere sammen, både på og udenfor banen. Vi har set meget solide ud inde på banen, og jeg vil gerne rose spillerne for hvor minutiøst og professionelt, de har forberedt sig til hver enkelt kamp, fortæller Henrik Jensen.

Mens FCM U17 i den hjemlige liga er kendt for at spille åbne, målrige opgør, har udtrykket været under Generation Adidas Cup været mere køligt og kontrollerende. Og det har været helt efter hensigten, fortæller Henrik Jensen.

- I og med kampene er kortere end normalt (2 x 25 minutter), var det vigtigt ikke at komme bagud. Derfor har vi lagt vægt på, at vi skulle være svære at skabe chancer mod – at vi forsvarede kompakt og aggressivt og at alle fra nier til målmand tog del i det defensive arbejde. Det har vi været dygtige til, og så har vi samtidig været effektive og straffet modstanderne ved at konvertere vores målchancer, beretter FCM U17's cheftræner.

En af de der stod for ”konverteringen” var Mads Hansen, der også blev turneringens topscorer. Fem gange havde angriberen sidste fod på, som regel efter godt forarbejde fra holdkammeraterne.

Resultater fra puljekampene
FCM U17 - D.C. United U17 2-1
FCM U17 - Chicago Fire U17 0-0, 4-2 (strf.)
FCM U17 - San Jose Earthquakes U17 2-1
FCM U17 - Atlanta Utd. U17 1-0
FCM U17 – Club Tijuana U17 3-1

Semifinale
FCM U17 – Columbus Crew U17 1-0

Finale
FCM U17 – Club Tijuana U17 0-2 (0-0)