08.06.2016, 22:41 | Af: Martin Duus Horslund | Foto: FC Midtjylland

U17 stadig i spil til bronzen

Med en scoring på straffespark dybt inde i overtiden sikrede FCM U17 sig en 2-1 sejr i ligaens sidste opgør, og talenterne holder dermed liv i håbet om bronzemedaljerne

Den forløsende sejr kom i hus på udebane mod Esbjerg, men at det skulle blive så spændende lå ikke lige i kortene set ud fra kampens indledende fase.

For FCM kom bragende ud til opgøret mod vestjyderne og dominerede stort de første 25-30 minutter. Ja faktisk allerede inde for de første minutter af kampen, havde FCM skabt de chancer, der skulle til for at lukke kampen, som træner Svend Graversen udtrykte det.

Herefter kom værterne fra Esbjerg bedre med i kampen og trak tempoet ned. Det førte til nogle halvfarlige omstillinger, men ligesom FCM kunne hjemmeholdet heller ikke få scoret - i hvert fald ikke før anden halvleg.

Og netop som anden halvleg blev fløjtet i gang, scorede Esbjerg og bragte sig i front. Målet i sig selv var dog ikke et kønt et af slagsen, men resultatet af sløset FCM-forsvarsspil, der ikke kunne få afklaret mellem hinanden. Et mål er dog et mål, og nu skulle FCM vække sig selv igen efter det hurtige føringsmål.

Heldigvis vågnede FCM hurtigt og begyndte at lægge det samme tryk på Esbjerg som i første halvleg. Udligningen kom allerede fire minutter efter føringsmålet. Casper Tengstedt afsluttede et flot opspil, og gav holdkammeraterne og sig selv ny tro på tingene.

Sejr i overtiden
Målet kom bare ikke, og spændingen tog til i styrke, men så skete der noget i fire minutters overtid. Mikkel Jakobsen driblede med bolden på kanten af Esbjerg-feltet og blev revet ned, og det var svært at se, om der skulle være straffe eller frispark lige uden for. Dommeren pegede på pletten, og Mikkel Jakobsen stod selv for sparket. Den tidligere Grindsted GIF-spiller var iskold, og målet gav ikke bare sejren, men måske mere i sidste ende.

Nu har FCM blot at vente til lørdag, hvor AaB med en sejr hjemme over FC København kan fravriste FCM bronzemedaljerne. Smider aalborggenserne derimod point, lander bronzen i Midtjylland.

- Det var dejligt, at det hele lykkedes til sidst og vi kunne slutte ligasæsonen af på bedste vis. Vi kom bagud, og det var svært at spille på banen, der var utrolig hård, men stor cadeau til drengene, der ville det mere end Esbjerg i dag, lød det fra træner Svend Graversen, der altså må vente indtil lørdag på at få udløst spændingen om bronzemedaljen.

Inden da har de unge talenter dog et meget vigtigt opgør, pokalfinalen på fredag mod Vejle, hvor holdet håber på så stor opbakning som muligt.

Esbjerg U17 - FC Midtjylland U17 1-2 (0-0)
41' 1-0 Esbjerg
45' 1-1 Casper Tengstedt
90+4' 1-2 Mikkel Jakobsen (straffe)

Start-11: Simon Petersen, Japhet Sery Larsen (41' Lukas Giessing), Mathias Nors, Nicolai Damkjær, Sebastian Broder Nielsen (41' Kristian Brøndum Pedersen), Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Casper Tengstedt (50' Nicolas Hautorp Madsen), Mads Carlsson, Aksel Smith-Petersen, Sebastian Buch Jensen