07.09.2019, 18:43 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 stred sig til sejr over OB

To stærke aktioner gjorde at en tæt kamp faldt ud til FCM's fordel

Dansk efterårsvejr med hyppige byger gjorde at kampen alligevel ikke blev afviklet på græs, som det ellers var planen. I stedet blev det igen Ikast Stadion, der dannede rammen, og her var FCM først til at vise tænder.

 

Ulvene stillede op i en 4-3-3 med Victor Lind og Gustav Ørsøe Christensen på kanterne, og efter fire minutter var Lind lige ved at sætte fløjkollegaen op til scoring. Han slog et godt indlæg som Gustav Ørsøe Christensen mødte ved bagerste stolpe, men fik styret i sidenettet.

 

OB var dog ikke rejst fra Odense blot for at være statister, og gæsterne kom til flere nærgående indlæg fra venstresiden. Inde i feltet afviste Mikkel Fischer og Pontus Texel dog godt, og i det hele taget spillede de to førsteårsspillere med stor myndighed.

 

Det samme kunne siges om Marcus Alstrup i OB-målet. Målmanden stod en stærk kamp og afværgede flot, de gange FCM-fik spillet sig fri til afslutning. I det 21. minut lavede han en flot fodparade, da Victor Bak brød igennem – riposten røg ud til Oscar Fraulo, der dog havde så kort tid til at reagere, at han ikke kunne få drejet bolden i mål.

 

Efter en halv time var det så OB's tur til at bide til bolle. Angriberen Valdemar Kwasniak blev spillet helt fri på kanten af feltet, men Frederik Bach havde læst situationen og kastede sig modigt  ned i bolden, i en situation, hvor begge spillere slog sig – heldigvis ikke alvorligt.

 

Med to hårdtarbejdende, godt organiserede hold på banen, sad man med følelsen af, at der skulle noget ekstra til for at bryde dødvandet – og det indtraf lige før halvlegsfløjtet.

 

Oliver Jeppe (billedet) trak ned mod OB-målet, men blev revet i trøjen. Frispark. FCM-anføreren lagde lynhurtigt bolden død, og sparkede nærmest i samme bevægelse en lang bold over mod feltets fjerneste hjørne. Her kom Gustav Ørsøe Christensen sprintende og med en perfekt førsteberøring lagde han bolden til rette for sig selv, inden han scorede med et fladt spark i modsatte hjørne. Flot, flot mål, hvor der var både hurtighed i tanke og handling fra de to FCM'ere.

 

Fra anden halvlegs start gik FCM tilbage til den vante formation med tre mand i midterforsvaret – Victor Lind gik ind og tog pladsen længst til venstre, mens Andreas Nibe overtog back-pladsen.

 

Rokeringen gjorde livet sværere for Kwasniak og Luca Kjerrumgaard i OB-angrebet, og fortsat var det en kamp, hvor begge hold ledte efter de helt åbne chancer. Gæsterne kom tæt på i det 53. minut med en dobbelt-afslutning, der endte med at tage stolpen og gå ud til målspark.

 

FCM'erne lurede på en omstilling der kunne lukke opgøret og med seks minutter igen kom FCM'erne af sted i et lovende kontraangreb. OB'erne var dog hurtig på plads, og det så ud som om chancen var løbet ud i sandet, da Oliver Jeppe trillede bolden på tværs langs OB's feltkant. Her valgte Victor Lind selv at trykke af, og det var en god idé: bolden strøg som et projektil op i krogen, og det var kampens afgørelse. 2-0 og tredje sejr i træk til FCM U17, der rundede en god FCM-lørdag af - tidligere havde U15 vundet 4-1 over OB.

 

- I løbet af kampen har vi nogle gode muligheder, hvor vi får afsluttet for højt, så jeg ville egentlig gerne have spillerne til at afslutte langs jorden, men altså; når man kiler den ind oppe under trekantssammenføjningen, så er det jo også helt i orden, kommenterede Claus Therkildsen efter kampen.

 

FCM-træneren roste derudover sine spillere for at håndtere duellerne godt, og glædede sig over truppens bredde – FCM U17 var uden Danijel Djuric, Zsombor Puskás og Frederik Heiselberg, og gav i kampen debut til August Priske og Angelo Nehme.

 

FCM U17 spiller igen næstkommende lørdag. Her gælder det udekampen mod Vejle. Se stillingen og resultater fra U17 Ligaen her.

 

FC Midtjylland U17 – OB U17 2-0 (1-0)
45' 1-0 Gustav Ørsøe Christensen (oplæg Oliver Jeppe)
84' 2-0 Victor Lind (oplæg Oliver Jeppe)

 

FCM U17: Frederik Bach Jensen – Jakob Leerhøj Larsen, Mikkel Fischer, Pontus Texel, Victor Bak – Oliver Jeppe, Oscar Fraulo (80' August Priske), Andreas Nibe (66' Mads Sandsberg) – Victor Lind, Mikkel Tønnesen, Gustav Ørsøe Christensen (85' Angelo Nehme)