12.05.2018, 18:34 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 tabte topkamp

Fik ikke scoret - og så slog FCK til i kampens sidste tredjedel

På et solbeskinnet Ikast Stadion bølgede spillet frem og tilbage i en meget lige første halvleg, hvor de to hold på skift havde overtaget. Begge holdene stillede op i en 3-4-3, og det gav mange mand-til-mand dueller og en høj intensitet.

Fælles for FCK og FCM var dog, at de havde svært ved at skabe de helt store chancer – en undtagelse kom da Hanus Sørensen lagde bolden skråt tilbage til Erik Burai, der tvang FCK-keeperen ud i en fremragende redning.

I anden halvleg fik FCM U17 tilkæmpet sig en bestemmende rolle, men trods tilbud til Aral Simsir og Erik Burai var det gæsterne, der åbnede scoringen. Et hjørnespark blev i første omgang bokset væk Valdemar Birksø, men Sebastian Fischer-Larsen sendte nedfaldsbolden i nettet.

Målet slog luften ud af ud af U17 spillerne, der med et mærkede den kombinerede vægt af eftermiddagssolen og midtugekampen mod AGF.

Det udnyttede FCK klogelig ved at spille bolden frem til lange løbedueller, og i det 64. minut førte det til et gennembrud på kanten. Bolden blev slået ind over, og inde i feltet var Jens Emil Fjendsbo uheldig med at score i eget net.

Det formåede et træt FCM-mandskab ikke at overvinde og i kampens næstsidste minut scorede FCK igen. Et hjørnespark blev taget kort og efterfølgende havnede bolden i målfeltet, hvor Valdemar Birksø kom til at lave selvmål.

- Vi har chancerne til at bringe os foran, men vi er ikke effektive nok på dem. Man skal kende sin besøgelsestid, og det må vi erkende, at vi ikke gjorde i dag. Vi kæmpede med alt, hvad vi havde, men i sidste ende var det en fortjent sejr til FCK, konstaterede Akademitræner Martin Mark efter opgøret.

I den kommende uge rejser FCM U17 til Tyskland for at deltage i den internationale talentturnering Yokohama Cup i Ostrach. I U17 Ligaen resterer der tre kampe for FCM U17, der møder Haderslev lørdag d. 2. juni kl. 15.15.

FC Midtjylland U17 – FC København U17 0-3 (0-0)
58’ 0-1 Sebastian Fischer-Larsen
64’ 0-2 Jens Emil Fjendsbo (sm)
79’ 0-3 Valdemar Birksø Thorsen (sm)

FC Midtjylland U17: Valdemar Birksø Thorsen – John Ndjate (65’ Anders Kaiser), Jens Emil Fjendsbo, Kristoffer Lund Hansen (78’ Matthæus Andersen) – Hanus Sørensen, Frederik Christensen, Pyry Hannola, Mads Kristian Hansen – Aral Simsir, Emil Sand, Erik Burai (57’ Tobias Damtoft)