13.08.2018, 12:43 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17: Tilfredshed med sidste test

Vejrguderne legede med i lørdagens generalprøve mod Brøndby

FCM U17 havde lørdag eftermiddag sat Brøndby i stævne på bane 7 i Ikast, til det, der for begge hold var en generalprøve forud for ligapremieren den kommende weekend.

I kampens indledning var det Brøndby, der i bedste Zorniger-stil kom buldrende derudad i et højt pres, og efter en fejl i FCM-defensiven bragte gæsterne sig også foran. Nikola Djuric var dog hurtig til at kvittere og midtvejs i halvlegen headede den islandske angriber også FCM i front efter et godt slået indlæg fra venstrekanten.

Brøndby formåede dog at svare igen inden halvlegen, da de slog til på en veludført omstilling. Apropos halvlegsfløjtet så lod det vente på sig, men det var med god grund. Fremover skal U17 spille 2*45 minutter – altså ti minutter længere end hidtil. Regelændringen træder i kraft allerede fra den nye sæsons start.

Donner und Blitz
Da fløjten så lød, var det til gengæld tiltrængt. Mørke skyer havde samlet sig over anlægget i Ikast og mod halvlegens slutning fulgte tordenbragene lige i hælene på lynglimtene.

Spillere og tilskuere regrupperede inden døre, og imens Sportscaféen havde en kronet dag, besluttede dommertrioen, at anden halvleg skulle afvikles under Stadomes tag.

Det blev igen en livlig affære, hvor spillet bølgede frem og tilbage. For FCM kom Zacharias Sørensen tæt på med et skud på overliggeren, mens Djuric var tæt på at kopiere sin hovedstødsscoring fra første halvleg. De sidste 45 minutter endte dog målløst, og derfor sluttede kampen 2-2.

U17’s cheftræner Henrik Jensen var tilfreds med udbyttet af opgøret, og bed mærke i, at den indbyrdes forståelse er ved at indfinde sig:

- Jeg synes vi er kommet langt med strukturen på holdet. Vi spiller mere i takt end for et par uger siden, og relationelt er spillerne blevet bedre. Vi møder kvalificeret modstand, for Brøndby presser os godt og tester os med nogle farlige omstillinger. De spillede skiftevis med højt og lavt pres, så vi fik øvet, hvordan vi skal håndtere det. Derudover er det en kamp, hvor vi igen skaber mange chancer, og det er selvfølgelig godt at se, så tæt på sæsonstarten, konstaterede Henrik Jensen i minutterne efter kampen.

FCM U17 indleder den nye sæson på lørdag kl. 13.00 på udebane mod OB. Det samme gør FCM U19, dog spilles den kamp først søndag. Det ældste Akademihold forberedte sig søndag med en intern træningskamp mod Superliga-reserverne.

FC Midtjylland U17 – Brøndby U17 2-2 (2-2)
0-1 Brøndby
1-1 Nikola Djuric
2-1 Nikola Djuric
2-2 Brøndby