06.10.2019, 21:48 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 trak det korte strå i topkampen

Tabte 4-3 til Lyngby efter 90 minutters uafbrudt action

Ikke engang et minut var der gået før FCM U19 bragte sig foran i topkampen med Lyngby.

 

Tønnesen trak sig sejrrigt ud af en fysisk duel og ekspederede bolden videre til Gustav Ørsøe Christensen, der nettede.

 

Så var tilskuerne ligesom præsenteret for varedeklarationen, og derfra gik det over stok og sten. I billedlig forstand, for kampen blev spillet på kunstgræs, og det gav en kamp med højt tempo og mange dueller.

 

Da opgøret først havde sat sig var det med FCM som den dominerede part, mens Lyngby primært lurede på omstillinger. Det var de gode til, værterne, og efter tyve minutter straffede de et boldtab på banens midte, ved at at skære op igennem FCM's kæder og udligne til 1-1.

 

Kort efter fik FCM'erne dog mulighed for at kvittere, da de fik tilkendt et straffespark begået mod Puskas i forbindelse med et hjørnespark. Det tog Victor Lind sig af, men han var blevet læst af Nicklas Nilsson – Lyngby-keeperen gik til den rigtige side og reddede.

 

Tre minutter før halvleg var det så Lyngbys tur til at få chancen fra ellevemeterpletten. Oliver Jeppe erobrede bolden ved egen feltkant, men blev efterfølgende kropstacklet. Overbevist om at der var dømt frispark samlede han bolden op med hænderne – og da det skete inde i feltet, pegede dommeren på pletten, mens Jeppe tog sig vantro til hovedet.

 

Dermed sluttede det dog ikke – for Frederik Bach snuppede straffesparket fra Casper Winther, men kun for at se dommer Niclas Gomes dømme omspark. Han vurderede at Oliver Jeppe var inde i feltet, da sparket faldt – og så fik Winther en ny chance. Den udnyttede han, og så var Lyngby foran 2-1.

 

FCM'erne kom opsatte ud til anden halvleg og efter ti minutter fik de fortjent udlignet. Andreas Nibe splittede Lyngby-defensiven med en bold i dybden, og Gustav Ørsøe eksekverede sikkert.

 

Kort efter blev Lyngby tilkendt et hjørnespark, og inde i feltet svigtede markeringerne. Nikolaj Røjel steg til vejrs, men hans hovedstød sad lige på Frederik Bach, der reddede. Det var i hvert fald hvad han troede – for dommeren vurderede, at Bach var trådt ind i målet og at bolden havde krydset stregen.

 

3-2 målet syntes at ødelægge rytmen på et indtil da velspillende FCM-hold, der forsøgte at tvinge spillet ind over midten, hvilket Lyngby var gode til at dæmme op for. I stedet stak værterne kniven dybere ind, da de udnyttede et FCM-boldtab til at sende bolden ned bag Victor Bak i venstre forsvarsside. Her Kom Adam Clement sprintende og lobbbede flot bolden over Bach. 4-2.

 

FCM'erne havde dog på ingen måde givet op, og lagde et tungt tryk på hjemmeholdet. Nilsson præsterede en mirakelredning, men fem minutter før tid måtte han se sig passeret efter en flot soloaktion af indskiftede Donavan Bagou.

 

FCM'erne kastede alt frem, og men trods gode chancer til Danijel Djuric og Mikkel tønnesen blev der ikke scoret yderligere, og Lyngby kunne juble over 4-3 sejren.

 

- Jeg er tilfreds med præstationen, og synes det er en kamp, hvor marginalerne virkelig ikke er på vores side. Nod et fysisk meget stærkt Lyngby-hold Når det er sagt, så skal vi også vende blikket indad, for jeg er træt af de fejl vi begår undervejs. Flere af deres mål kunne og burde have afværget, desværre, sagde Claus Therkildsen.

 

FCM U17 spiller igen på lørdag, d. 12. oktober, og igen er det på udebane. Denne gang er det FCK der er modstanderen.

 

Lyngby BK – FC Midtjylland U17 4-3 (2-1)
1' 0-1 Gustav Ørsøe Christensen (oplæg Mikkel Tønnesen)
22' 1-1 Adam Vendelbo Clement
42' 2-1 Casper Kaarsbo Winther, strf.
56' 2-2 Gustav Ørsøe Christensen (oplæg Andreas Nibe)
58' 3-2 Nikolai Hundahl Røjel
75' 4-2 Adam Vendelbo Clement
85' 4-3 Donavan Bagou

 

FCM U17: Frederik Bach Jensen – Jakob Leerhøj Larsen (46' Mads Sandsberg), Mikkel Fischer, Zsombor Puskas, Victor Bak (75' Donavan Bagou) – Oliver Jeppe, Oscar Fraulo (14' Andreas Nibe), Danijel Djuric – Gustav Ørsøe Christensen, Mikkel Tønnesen, Victor Lind