20.05.2018, 17:25 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U17 ude af Yokohama Cup

Måtte lade livet efter en højdramatisk puljefinale mod Bochum

Med søndagens spektakulære comebacksejr mod Heidenheim havde FCM U17 spillet kortene tilbage på egne hænder. Således ville en sejr over Bochum betyde at ulvene ville være klar til semifinalerne, men det samme gjorde sig gældende for den tyske traditionsklub, der blandt andet har haft FCM-målmand Peter Skov-Jensen på lønningslisten.

Kampens betydning skinnede igennem i en taktisk præget første halvleg, hvor det var tydeligt at FCM’erne havde taget ved lære af de forudgående puljekampe.

Velvidende at man var fysisk overmatchede, sørgede de for at være to mand i duellerne – en taktik der omvendt betød, at FCM’erne måtte yde en enorm løbeindsats.

I anden halvleg klappede Gustav Isaksen et frispark direkte i kassen, og bragte derved semifinalepladsen inden for FCM U17’s rækkevidde.

 Bochum havde nu ryggen mod muren, og gik i endnu højere grad over til at spille duelspil. Det lykkedes at få spillet bolden op igennem FCM’s kæder, og udligne til 1-1. Lidt senere fik de tilkæmpet sig et straffespark som i første omgang prellede af mod overliggeren. Desværre for FCM havnede returen hos en Bochum-spiller, der sparkede 1-2 målet i nettet.

”Einer Verruckten Partie”
Så var det FCM’s tur til at åbne konvolutten med Plan B, der i dette tilfælde gik ud på at ramme holdets mest hovedstødsstærke spillere og få dem til at heade bolden videre til kantspillerne, der skulle komme ned bag tyskernes bagkæde.

Strategien lykkedes og to minutter før tid oversprintede Gustav Isaksen sin modspiller, inden han blev nedlagt i feltet. Straffespark og masser af tumult, der endte med at Isaksen indkasserede en fem-minutters udvisning.

Aral Simsir bevarede roen og udlignede til 2-2. En mand i undertal besluttede FCM’erne at forsvare det ene point, i forventning om at de ville være nok til at gå videre, og missionen så ud til at lykkedes.

Tillægstiden ville dog ingen ende tage, og til sidst – fire minutter efter den ordinære spilletids udløb – skete det, der bare ikke måtte ske.

Bochums Julian Schmidt sendte et missil af et langskud af sted, og afgjorde kampen til tyskernes fordel. ”Einer Verruckten Partie” konstaterede arrangørerne på turneringens Facebookside, og det var svært at være uenig i.

I sidste ende gavnede resultatet hverken FCM eller Bochum. I puljens anden opgør vandt Heidenheim 3-1 over Bristol City, og det resultat bringer begge holdene videre til semifinalen. FCM U17 spiller mandag kl. 12 sin sidste kamp i turneringen – en placeringskamp mod tjekkiske Viktoria Plzen.

FC Midtjylland U17 – VfL Bochum U17 2-3 (0-0)
1-0 Gustav Isaksen
1-1 Bochum
1-2 Bochum
2-2 Aral Simsir (straffe)
2-3 Julian Schmidt

Foto: Yokohama Cup's Facebook-side