07.05.2016, 22:00 | Af: Martin Duus Horslund | Foto: FC Midtjylland

U17 vandt med ti mand

Et rødt kort, straffe i mod og en uprøvet målmand kunne ikke stoppe talenterne, der vandt 3-1 ude over Lyngby

Modgang kan tackles på to måder - enten så giver du op, eller også så tager du skeen i den anden hånd og rykker sammen i bussen. FCM U17 gjorde det heldigvis det sidste og blev belønnet med en flot sejr.

For der skulle ikke gå andet end et kvarter, før FCM blev nedsat til ti mand efter en ellers ok begyndelse på kampen. En lang bold fra Lyngby fangede FCM-forsvaret i et øjebliks uopmærksomhed, og så måtte venstreback Gustav Kjeldsen gøre sit til, at FCM ikke allerede skulle komme bagud. Dommeren pegede på pletten og sendte forsvarsspilleren i bad.

Her kom den næste kattepine for midtjyderne. Målmand Nicklas Jensen, som var taget med fra U15-holdet, reddede godt nok straffesparket, men i jagt på returen måtte han udgå skadet. Og da FCM U17 i forvejen har begge målmænd ude med skader måtte den normale højreback fra U15-holdet, Tobias Anker, træde til og agere keeper.

De nye vilkår tvang FCM-mandskabet til at revaluere situationen, og nu handlede det om at fighte en vis del ud af bukserne. Ændringerne betød også en dæmper på spillet, og da Lyngby samtidig ikke kunne bryde i gennem ulvenes forsvar, endte første halvleg uden mål.

Pausen blev brugt på en god snak om undertalsspil og til at lægge en ny strategi, der blandt andet skulle omhandle omstillinger.

Omstillingernes halvleg
Anden halvleg var ti minutter, da slagplanen i pausen lykkedes første gang. En omstilling sendte Nicolas Dyhr fra U15-holdet afsted i den ene side, som lagde bolden skråt tilbage til Mikkel Jakobsen, der igen sendte bolden til Noah Grøn Iversen - 1-0.

Forinden havde Lyngby haft en god chance, hvor først den nye målmand Tobias Anker kom på arbejde og i samarbejde med forsvaret fik afværget returen.

Hjemmeholdet virkede næsten mere hæmmet end frigjort af at være en mand i overtal, og det udnyttede de fightende ulve. Noah Grøn fordoblede efter 60 minutter sin måltotal, da han headede et hjørnespark fra Christian Tue i mål. Førstnævnte har i øvrigt spillet i hele tre samarbejdsklubber - Vestervig-Agger IF, Hurup IF og Thisted FC.

Opturen fortsatte og fem minutter senere stod der 3-0 til FCM efter en ny omstilling, hvor Mikkel Jakobsen til sidst fik bolden sat i kassen. Og med tre mål i nettet samt en mand i undertal gjorde det ikke så meget at Lyngby til sidst kunne reducere til 3-1, for sejren tilhørte FCM.

- Det var rigtig dejligt med en udebanesejr, dem har vi ikke fået nok af, og når vi så står sammen og fighter på denne her måde, så gør det en rigtig tilfreds. Med det sagt var det også god læring til, at vi skal have samme tilgang til tingene i hver træning og kamp, for folk steppede op i dag, fortalte en glad Svend Graversen fra trænerteamet.

Næste opgave for U17 er søndag den 15. maj klokken 15.15 hjemme i Ikast.

Lyngby U17 - FC Midtjylland U17 1-3 (0-0)
50' 0-1 Noah Grøn Iversen
60' 0-2 Noah Grøn Iversen
65' 0-3 Mikkel Jakobsen
70' 1-3 Esben Wolf (Lyngby)

Start-11: Nicklas Jensen (15' Tobias Anker), Tobias Utoft, Aksel Smith-Petersen, Mathias Nors, Gustav Kjeldsen, Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen, Jonathan Dahl Bagger (45' Kristian Brøndum Pedersen), Casper Tengstedt, Nicolas Langberg Dyhr (65' Gustav Isaksen), Noah Grøn Iversen