23.04.2016, 19:55 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 vandt topopgør

Med en overbevisende 2-0 sejr over AaB er FCM U17 tilbage på tredjepladsen i U17 Ligaen. Mikkel Jakobsen dobbelt målscorer

Ulvene måtte i den seneste spillerunde tage til takke med 2-2 imod Randers, og det udnyttede formstærke AaB til at gå forbi ulvene. Nordjyderne skulle dog kun få lov til at besidde tredjepladsen i en uge, for lørdag maste FCM U17 sig atter foran aalborgenserne.

Det skete med sæsonens hidtil stærkeste indsats. FCM U17 dominerede både i presspillet og når de var på bolden, og kom hele tiden frem til chancer i kampens indledning.

De blev dog ikke omsat, og efter tyve minutters spil kom AaB frem til en kæmpe chance: FCM-forsvarerne gik fejl af hinanden og så kunne en AaB’er frit heade mod mål.

FCM’erne slap med skrækken, og tilsyneladende var det chok, hvad der skulle til, for kort efter kombinerede FCM’erne sig igennem AaB’s forsvar. Christian Tue fik bolden i dybden og blev nedlagt i feltet – straffespark.

Det sørgede Mikkel Jakobsen for at forvandle til den 1-0 føring, der også var stillingen ved pausen. FCM U17 måtte ærgre sig en smule over kun at være oppe med en, efter en stærk indsats.

Gode fra start til slut
Ulvene havde ikke til sinds at slække på grebet om kampen, og vedblev efter pausen med at holde trykket på gæsterne.

Det gav gevinst efter 60 minutter, da AaB ikke fik afvist et angreb - FCM’erne samlede bolden op uden for feltkanten, og bolden blev lagt af til Mikkel Jakobsen, der med venstrebenet bankede sit og holdets andet mål i kassen. Det var U16-landsholdsspillerens syvende ligamål i sæsonen.

I kampens sidste kvarter stillede FCM’erne sig lidt længere tilbage på banen. 2-0 føringen var kommet i hus på hårdt arbejde og mange meters løb, og de sidste kræfter skulle doseres med omhu. Den øvelse klarede U17-spillerne til perfektion, og formstærke AaB måtte indse, at forårets første nederlag var en kendsgerning.

- Vi var ikke tilfredse med indsatsen i Randers i sidste uge, men i dag er der ikke en finger at sætte på præstationen. Spillerne er på bølgelængde, og vi gør tingene som et hold. Vores niveau svinger fortsat fra kamp til kamp, men i dag var vi gode i samtlige 80 minutter, og leverede vel nok sæsonens bedste kamp, erklærede Svend Graversen efter slutfløjtet.

FCM U17 møder i den kommende spillerunde Vejle. Det sker lørdag d. 30/4 kl. 15.15 på VB Parken.

FC Midtjylland U17 – AaB U17 2-0 (1-0)
25’ 1-0 Mikkel Jakobsen, strf.
60’ 2-0 Mikkel Jakobsen

Start-11: Frederik Nørgaard – Japhet Sery Larsen, Gustav Kjeldsen (60’ Lukas Giessing), Nicolai Damkjær, Mathias Nors – Aksel Smith-Petersen (70’ Tobias Utoft), Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen – Mads Carlson (55’ Casper Tengstedt), Sebastian Buch Jensen