11.06.2019, 16:14 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

U17 vinder international turnering i Frankrig

FCM U17 slog skotske Hibernian i semifinalen og slog igen franske Dukerque i finalen.

FC Midtjyllands U17-hold har tilbragt pinsen med at deltage i en international turnering i Frankrig. Her spillede holdet sig søndag eftermiddag videre til semifinalen, som man spillede i går mandag.   

 

FC Midtjylland U17 – Hibernian U17 1-1 (0-0) 5-4 straffe

1-0 Hiberian

1-1 Viktor Lind

FCM U17 var i semifinalen oppe i mod britisk modstand, da den skotske klub Hiberian ventede. I silende regnvejr dominerede de unge ulve kampen hele vejen igennem, men fik først hul på bylden til allersidst:

Cheftræner Claus Therkildsen:

- Vi sidder fuldstændig på kampen. De ville ikke rigtig noget, de stillede sig tilbage og lurede på omstillinger. De scorer så desværre på den ene fejl vi laver, og det gjorde det endnu svære for os, da vi kunne score på vores chancer. Derfor var det en forløsning, at vi i overtiden på det allersidste hjørnespark udligner ved Victor Lind, og derefter fløjter dommeren kampen af.

Kampen endte derefter i straffesparkskonkurrence, hvor FCM’erne scorede på alle sine, mens Frederik Bach Jensen nappede en enkelt fra skotterne.

 

FC Midtjylland U17 – Dunkerque U17 3-0 (0-0)

1-0 Mikkel Tønnesen

2-0 Gustav Christensen

3-0 Oscar Fraulo

Dermed kunne FCM U17 senere mandag eftermiddag spille finalen, hvor franske Dunkerque ventede. Ulvene slog franskmændene med 5-1 i den indledende pulje, hvor man var en klasse eller to bedre end modstanderne.

Samme kampbillede gjorde sig gældende i finalen. FCM sad fuldstændig på spillet. De havde dog problemer med at få sat den sidste aflevering rigtig, og dermed var det 0-0 ved pausen. I anden halvleg knækkede franskmændene dog:

Cheftræner Claus Therkildsen:

- Da vi får scoret i anden halvleg, så knækker de fuldstændig. Selvom det er en meget fysisk kamp, og vi får nogle kløe rent fysisk, så klarer drengene det fint og klør på. Derefter får vi scoret til både 2 og 3-0 og lukker kampen.

På resultatet siden har det altså været en kæmpe succes for FCM U17, men spillernes udvikling er som altid de vigtigste, og her har drengene lært en masse ved at deltage i turneringen, vurderer Claus Therkildsen:

- Det har været en god dag i dag, Uddannelsesmæssigt har vi lært meget. Vi har lært at håndtere et britisk hold og et fransk hold og har fået færten af, hvad det vil sige at spille internationalt. Det er rigtig godt i forhold til drengene videre udvikling.

 

FCM U17 kunne altså lade sig hylde som vinderne af turneringen og kan dermed se tilbage på en fantastisk juni måned, hvor det er blevet til bronze i U17-ligaen, en pokaltitel og nu en international titel.