23.09.2017, 17:03 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U19 bjærgede point i Esbjerg

FCM U19 var længe om at komme i gang - men sluttede stærkt af i 3-3 kampen mod EfB.

Esbjerg kom bedst fra start i mødet mellem sidste sæsons guld- og sølvvindere i U19 Ligaen, da et højt indlæg blev slået ind bag FCM's bagkæde, hvor rumænske Nicolae Carnat dukkede op og sparkede bolden i nettet.

Små ti minutter senere blev der bragt balance i regnskabet, da "Uzo" kronede et godt FCM-pres med et hårdt indlæg som Jeppe Schultz kom til at sende i eget net. Uheldige Schultz var dog ikke mere ramt end at han fem minutter senere scorede til 2-1, efter et hjørnespark, hvor opdækningen så noget halvsløj ud.

Det var også stillingen ved pausen, og cheftræner Kenneth Andersen var noget misfornøjet med indsatsen.

- Kampen bliver spillet på en blød, lidt langhåret bane, og der går alt for længe, før vi begynder at spille efter forholdene. Jeg synes vi gør spillet sværere end nødvendigt, og vores spil led under, at der var for lidt bevægelse for boldholderen, der derfor blev nødt til at holde på bolden. Det var der ikke tid til i dag, for det var en intens kamp, der på mange måder mindede om seniorfodbold, fortalte Andersen.

Efter en god times spil scorede Patrick Egelund til 3-1 efter en omstilling, og så begyndte man at kunne ane konturerne til sæsonens første nederlag for FCM U19.

Christian Tengstedt blev sendt på banen for at vende tingene og det skulle vise sig at være en god disposition. Otte minutter senere reducerede han til 3-2, efter at have modtaget bolden i dybden fra anfører Victor Torp - præcist det hurtige, målsøgende spil, der havde manglet indtil da.

Samtidig gik FCM U19 over til at spille med tre mand i bagkæden, hvilket betød, at de to backs, "Uzo" og Anders Poulsen, blev skubbet op som deciderede wings, og det gav fornyet momentum til ulvene.

Et kvarter før tid - og blot to minutter efter at han var kommet på banen - udlignede Japhet Sery Larsen efter et hjørnespark, hvor Gustav Kjeldsen først fik headet til bolden. Herfra intensiveredes trykket på hjemmeholdet, og det sidste kvarter havde karakter af en belejring af Esbjerg-feltet.

Ind ville bolden dog ikke, og derfor måtte FCM U19 tage til takke med det ene point - isoleret set et fornuftigt resultat mod en stærk modstander, men helt tilfreds var FCM's cheftræner nu ikke.

- Et godt billede på kampen er, at vi har to hjørnespark i de første 75 minutter, men har otte, plus fire frispark i gode positioner i kampens sidste kvarter. Vi kommer for sent i gang, simpelthen, konstaterede Kenneth Andersen ærgerligt efter slutfløjtet.

FCM U19 spiller igen lørdag d. 30/9 kl. 15.15, hvor Lyngby er modstanderen.

Esbjerg fB U19 – FC Midtjylland U19 3-3 (2-1)
16’ 1-0 Nicolae Carnat
25’ 1-1 Jeppe Schultz (selvmål)
40’ 2-1 Jeppe Schultz
63’ 3-1 Patrick Egelund
71’ 3-2 Casper Tengstedt (oplæg Victor Torp)
75’ 3-3 Japhet Sery Larsen (oplæg Gustav Kjeldsen)

FCM U19: Oliver Ottesen – Uzochukwu Henry Unuorah, Nicolai Damkjær (73’ Japhet Sery Larsen), Gustav Kjeldsen, Andreas Poulsen – Nicolas Hautorp Madsen, Victor Torp, Aziz Essaisi – Christian Tue Jensen (63’ Casper Tengstedt), Mikkel Jakobsen (58’ Antonis Martis), Sebastian Buch Jensen

Advarsler (FCM): Victor Torp, Uzochukwu Henry Unuorah, Antonis Martis