11.11.2018, 15:43 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

U19 comeback-sejrede mod Brøndby

FC Midtjyllands U19-mandskab var presset i første halvleg og var bagud med en enkelt i pausen. To grove målmandsfejl sørgede dog for et FCM-comeback i anden halvleg.

Der stod topopgør på menuen på Ikast Stadion, da U19-ligaens nr. 3 fra Brøndby IF gæstede de forsvarende mestre. Klubben fra Vestegnen pressede hjemmeholdet i store dele af første halvleg.

Især i de første 10 minutter var ulvene alt for passive og havde svært ved at modstå det forventelige pres, som Brøndby kom med. Brøndby var gode til at trykke ulvene ned og kom derfor også fortjent foran, da Jesper Lindstrøm fra kanten af feltet flugtede de blågule i front efter otte minutters spil.

Efter målet fortsatte Brøndby presset og ulvene var flere gange på hælene i første halvleg.  

I det sidste kvarter af første halvleg, får Brøndby dog svært ved at fastholde det hårde fysiske pres, som de lagde på FCM-holdet. Dermed kom FCM-holdet bedre med i kampen, og fik også skabt nogle chancer og afsluttede halvelgen af klart bedst, der gav forhåbninger om et FCM-comeback i anden halvleg:

- I pausen får vi snakket om, at selvom vi slutter første halvleg godt af så skal vi ud at løbe mere end vi gjorde i første halvleg. Vi skal lægge endnu mere energi i det. Vi skal trygge dem med bolden og sætte endnu mere fart i vores spil. Lykkedes vi med det, så ville vi være sikker på at få de muligheder, der skulle til for at vende kampen, udtaler cheftræner, Claus Therkildsen, om den snak, som han og holdet havde i pausen-

Og opsangen fra Claus og resten af trænerteamet virkede, for det var et FCM-hold, der fortsatte de gode takter fra det sidste kvarter af første halvleg, efter pausen.

Holdet tilkæmpede sig fine muligheder for kunne score i åbnet spil. Blandt andet tilkæmpede holdet sig to store muligheder allerede i de første par minutter af anden halvelg, men formåede ikke at score.

I stedet fik ulvene lov til at score på to foræringer fra Brøndby-keeperen Mads Hermansen.

Først i det 49. minut, hvor Casper Tengstedt fik en aflevering lige i fødderne af Brøndby-målmanden, og den gave udnyttede han til fulde, ved køligt at sparke udligningen i kassen.

Den uheldige Brøndby-keeper kom igen i fokus små ni minutter efter. Elias Olafsson

i FCM-målet sparkede et langt udspark, en Brøndby-spiller lagde en hård tilbagelægning til Mads Hermansen i Brøndby-målet, der blev presset af FCM-angriberne. Uheldigvis kiksede han sin førsteberøring på bolden og kunne se bolden trille i eget mål. Dermed sendte han ulvene i front 2-1. En dårlig dag på kontoret for Brøndby-keeperen.

Brøndby reagerede ved at skifte formation til en 4-3-3, men til det reagerede FCM ved også at skifte til en 4-3-3, der gjorde, at holdet genvandt momentum.

Brøndby jagtede udligningen, men FCM-forsvaret holdte rigtig fin stand. Defensiven håndterede fint de muligheder man fik imod sig, mens man selv havde muligheder for at udbygge føringen yderligere. Til sidste kunne Brøndby have udlignet, men Elias Olafsson rev en klasseredning ud af ærmet og forhindrende en sen udligning fra gæsterne.

Cheftræner Claus Therkildsen var efter kampen ganske godt tilfreds med sejren, i en kamp, som holdet kan bruge til rigtig meget:

- Det var fantastisk kamp for os rent læringsmæssigt. Den kan vi bruge til rigtig meget. Det var en hård og fysisk kamp, men med masser af tempo og fart. Alt i alt en rigtig god U19-kamp, udtaler cheftræneren.

Med sejren fortsætter FCM altså sin ubesejrede stime, og fastholder ulvene pladsen som ligaens duks og kommer op på 26 point efter 10 kampe. Det er fem mere end nærmeste forfølger fra AaB, og syv point mere end gæsterne fra Brøndby.

Næste opgave for FCM U19 er lørdag den 24. november, hvor Lyngby gæster Ikast Stadion

FC Midtjylland U19 – Brøndby IF U19 2-1 (0-1)
8’ 0-1 Jesper Lindstrøm

49’ 1-1 Casper Tengstedt

58’ 2-1 Selvmål

FCM U19: Elias Rafn Olafsson - Japhet Larsen, Nikolas Dyhr, Oliver Olsen, Sunday Odeh ( 79’ Lukas Giessing) -  Antonis Martis, Nicolas Madsen, Oliver Sørensen (90’ Jonathan Bagger), Victor Dawa (66’ Gustav Isaksen) - Casper Tengstedt, Jibril Abubakar