18.11.2016, 22:32 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

U19: FCK trak det længste strå i tæt affære

FCM’s U19-drenge led sæsonens første liga-nederlag til et formstærkt FCK-mandskab

Der var dømt topkamp på Ikast Stadion, da FCM U19 tog imod FC København fredag aften. Her tørnede to ubesejrede mandskaber sammen i et intenst opgør, som faldt ud til gæsternes fordel med en smal 2-1-sejr.

Lige fra kickoff var der kamp om hver eneste meter på banen. Begge mandskabers momentum og internationale erfaring skinnede igennem og kom til udtryk gennem strukturen og den høje intensitet i duellerne, forklarede FCM U19-træner Kenneth Andersen.

- I det taktiske og fysiske spil forsøgte både vi og de hele tiden at udnytte hinanden og trække det over til eget momentum. FCK kom en smule bedre fra start, men vi meldte os især ind i kampen, efter vi tog føringen, sagde Kenneth Andersen.

FCM i førertrøjen
Efter 14 minutter på grønsværen markerede hjemmeholdet sig på måltavlen. På et hjørnespark fangede Gustav Kjeldsen bolden og bankede den i FCK-nettet. 1-0 til ulvene. Det resultatet lod gæsterne dog kun stå i små ti minutter. I det 23. minut var udlignet til 1-1, hvilket forblev resultatet ved pausen.

- Havde vi kendt vores besøgstid lidt bedre i første halvleg, kunne vi have scoret mere end det ene mål. Vi have nogle standarder og muligheder omkring feltet, som kunne udnyttes bedre. FCK var lige så meget på bolden som os de første 45 minutter, men de blev ikke lige så farlige foran målet, sagde Kenneth Andersen.

Løverne lukkede tæt opgør
FCM havde muligheden for at lægge sig i front halvejs inde i anden halvleg, men keeperen kvitterede med en fantastisk redning. Det fulgte FCK-spilleren Henrik Bellman trop på i den anden ende, hvor han sparkede bolden i ulvenettet. 2-1 til FCK hvilket forblev kampens resultat.

- Efter vi kom bagud, løb vi ind i en svær fase. Vi blev så fokuserede på at score det andet mål, at vi glemte fremgangsmåden. Det fandt vi igen frem til i kampens slutfase, hvor vi havde nogle gode muligheder på standardsituationer. De kunne have udløst en remis, hvilket også havde været et fair resultat.

- Men sådan er det med de her tætte kampe. De kan tippe til begge sider, og desværre var det ikke i vores favør i dag. Dog var det en rigtig god U19-kamp i forhold til onsdagens Youth League-kamp mod Malagá CF. Der er mange ting, som vi kan tage med - både positivt og negativt - og det vil vi selvfølgelig forsøge at omsætte på bedste vis, sagde Kenneth Andersen.

Allerede på onsdag venter det afgørende slag i Youth League, når FCM U19 sætter alle sejl ind for at vende 2-0-nederlaget mod Málaga i returopgøret. Der er fri entré til kampen, som spilles klokken 19.00 på MCH Arena. Læs mere HER.

Næste kamp i U19-ligaen er lørdag den 3. december, hvor FCM møder AGF på hjemmebane. Kickoff klokken 15.15.

FCM U19 – FCK U19: 1-2 (1-1)
14’ 1-0 Gustav Kjeldsen (Victor Torp)
23’ 1-1 Aboubakar Keita
65’ 1-2 Henrik Bellman

FCM U19:
Oliver Saalbach Ottesen, Malte Schouboe Jürgensen, Andreas Murbeck, Gustav Kjeldsen, Andreas Poulsen, Victor Torp, Nikolaj Hammelsvang Kirk(62’ Aziz Essaisi), Mads Eiberg Vendelbo Olsen, Mads Vang(69’ Sebastian Buch Jensen), Mads Døhr Thychosen, Zackarias Faour