09.06.2018, 18:54 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 fejrede guldet med målrig sommerkamp

Der blev spillet frit og friskt til i 3-3 kampen mod Vejle

FCM’s trænerstab havde på forhånd bebudet, at kampen i Vejle ville blive en kamp for de spillere, der skal udgøre næste års U19-hold, og det var da også et hold af første års-spillere, der løb på banen.

Efter sytten minutters spil brød Victor bolden og spillede den straks i dybden til Casper Tengstedt, der var løbet i position til en omstilling, og sparkede FCM i front.

Til trods for det, bar FCM’ernes spil præg af, at holdet langt fra var sammenspillet, og de første 45 minutter bød på adskillige misforståelser. Efter en halv time lykkedes det Vejle at udligne ved Alexander Jensen, og det var også stillingen ved pausen.

Som så ofte før, fik FCM U19 imidlertid foretaget de rette justeringer i pausen og i anden halvleg blev man klart bedre på bolden. Efter tre minutters spil blev Oliver Olsen væltet omkuld i feltet efter et hjørnespark, og dommeren pegede på pletten. Straffesparket tog Christian Tue Jensen sig af, og med sin tiende sæsonscoring fejrede han sin nylige kontraktforlængelse.

Syv minutter senere fik FCM’erne tilkæmpet sig et nyt hjørnespark, og igen blev det farligt. Tue sparkede en flad bold ind i feltet, hvor Casper Tengstedt gjorde sig selv til dobbelt målscorer.

Vejle råder imidlertid også over et par farlige offensive folk, og nede med to mål trådte de i karakter. Først reducerede Agon Mucolli, og med sytten minutter tilbage udlignede den forhenværende akademispiller Christian Kudsk. Begge spillere har fået førsteholdsdebut for Vejle, og med gode aktioner viste de, at det var velbegrundet.

Ingen af de to hold havde noget at tabe, og de sidste tyve minutter udviklede sig til en gang ”indianerfodbold”, hvor de taktiske tøjler blev løsnet og begge mandskaber gik helhjertet efter endnu et mål. Det lykkedes dog ikke at fremtvinge en afgørelse, og alt i alt var uafgjort også en passende udgang på kampen:

- Vi havde skiftet meget ud og det kom kampen til at bære præg af. Jeg kunne se, at spillerne rigtig gerne ville det, men det var tydeligt, at relationerne endnu ikke er på plads, fortalte cheftræner Kenneth Andersen.

Efter kampen blev han og spillerne hyldet og modtog pokal og medaljer som det synlige bevis på DM-titlen 2017/18 – et perfekt afsæt for aftenens Akademiafslutning i Ikast.

Vejle BK U19 – FC Midtjylland U19 3-3 (1-1)
17’ 0-1 Casper Tengstedt (oplæg Victor Ezekiel Dawa)
30’ 1-1 Alexander Jensen
48’ 1-2 Christian Tue Jensen (straffe)
55’ 1-3 Casper Tengstedt (oplæg Christian Tue Jensen)
63’ 2-3 Agon Mucolli
73’ 3-3 Christian Kudsk Mortensen

FCM U19: Enock Mawete – Oscar Bloch, Nicolas Madsen, Sunday Oche Odeh (79’ Victor Torp) – Oliver Olsen, Victor Ezekiel Dawa (61’ Oliver Sørensen), Jonathan Dahl Bagger (57’ Lukas Giessing) – Christian Tue Jensen, Casper Tengstedt, Jibril Antala Abubakar