10.03.2018, 17:54 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U19 fik nedkæmpet AaB

Kom bagud i anden halvleg, men sled sig til sejr

FCM U19 kom lørdag tilbage på sejrssporet, men måtte arbejde hårdt før de tre point var i hus. Gæsterne fra AaB stillede op i en kompakt 4-5-1 og virkede tilfredse med at overlade bolden og spillet til hjemmeholdet.

Det havde nordjyderne succes med i en første halvleg, hvor FCM U19 ganske enkelt var for dårlige på bolden til for alvor at sætte gæsterne under pres. Og når bolden var på AaB-fødder var det ikke stort bedre – presspillet lykkedes ikke for ulvene og AaB’erne fik lov til at hvile med bolden.

Mønsteret fortsatte ind i anden halvleg, og med en halv time af opgøret forværredes problemerne for FCM U19. En bold blev ikke clearet i forsvaret, og så så Jonathan Stæhr Larsen sit snit til at bringe AaB i front.

Smed hæmningerne
Måske var det, hvad der skulle til for at vække ulvene – i hvert fald udløste målet en trodsreaktion, og hjemmeholdet blev betydeligt mere aggressive. Samtidig begyndte man at kunne se, at AaB havde brugt mange kræfter, og de begyndte at få svært ved at spille sig ud af presset.

Gæsterne formåede at stå imod til tyve minutter før tid, hvor FCM fik fastholdt trykket på AaB’s banehalvdel. Mikkel Jakobsen, der i dagens kamp spillede venstre wingback, lagde bolden til rette for Victor Torp, der bankede udligningen i nettet.

Nu havde FCM U19 momentum, og ti minutter før tid snuppede Oliver Olsen bolden fra gæsternes wingback, og satte af sted i en omstilling. Han fandt Tue i feltet, og han sendte 2-1 scoringen i nettet.

Oliver Olsen var igen startet i tremandsforsvaret, men da Nicolai Damkjær efter en time afløste Lukas Giessing, overtog han Giessings plads som højre wingback, og det var fra den position, han lagde op til målet.

Tre minutter før tid blev det til comeback til Aziz Essaisi. Den hovedstødsstærke svensker er primært kendt for sine offensive kvaliteter, men denne gang skulle han ind og tage brodden af det afsluttende AaB-pres – en mission, der lykkedes.

- Vi spiller ikke vores bedste kamp i dag, og når spillet ikke flyder, så er det nogle andre dyder, man er nødt til at finde frem. Vi smed hæningerne, da vi kom bagud, og jeg har givet spillerne stor ros, for den måde, de håndterede, at komme bagud mod et godt AaB-hold, der gjorde livet svært for os i dag, fortalte cheftræner Kenneth Andersen.

En anden ting FCM U19 måtte overvinde var skader både før og under kampen. Først kom målvogter Oliver Ottesen galt af sted med sin ene albue, ved torsdagens træning måtte ”Uzo” udgå med en lårskade og endelig udgik Antonis Martis med det, der lignede en forstrækning kort før pausefløjtet i dagens opgør.

Der venter nu FCM U19 næsten en måneds pause, før holdet igen skal i aktion i U19 Ligaen. Næste kamp er udebaneopgøret mod OB lørdag d. 7. april.

FC Midtjylland U19 – AaB U19 2-1 (0-0)
58’ 0-1 Jonathan Stæhr Larsen
69’ 1-1 Victor Torp (oplæg Mikkel Jakobsen)
79’ 2-1 Christian Tue Jensen (oplæg Oliver Olsen)

FCM U19: Enock Mawete – Oliver Olsen, Tobias Anker, Gustav Kjeldsen – Lukas Giessing (62’ Nicolai Damkjær), Nicolas Madsen, Victor Torp, Mikkel Jakobsen – Sebastian Buch Jensen, Antonis Martis (43’ Casper Tengstedt), Christian Tue Jensen (87’ Aziz Essaisi)