25.05.2019, 16:22 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

U19: guldkampen afgøres først om fjorten dage

FCM gjorde deres ved at vinde i Brøndby, mens AaB hjemme tabte til FCN.

FCM U19 gik på banen for at forfølge den spinkle mesterskabschance – det krævede en sejr, og der blev da også blæst til angreb fra første fløjt. Claus Therkildsen havde sat holdet offensivt op med et tre mands-angreb, assisteret af Casper Tengstedt på den offensive midtbane.

Det indebar logisk nok en risiko for at holdet ville ”knække over på midten”, men det skete aldrig, og det var ikke mindst Antonis Martis og Pyry Hannolas fortjeneste. De to seksere var ganske enkelt fremragende og bandt FCM-spillet sammen.

Det gav FCM overtaget i første halvleg, hvor man dog sled med at få hul på værterne. Gustav Isaksen kom tæt på, men Casper Hauervig i Brøndby-målet reddede FCM-angriberens forsøg og siden sendte Casper Tengstedt bolden over mål efter en fiks hjørnesparkskombination.

Derudover blev første halvleg desværre skæmmet af et meget ubehageligt uheld; Brøndby-forsvareren Emil Staugaard pådrog sig det, der desværre lignede et brud på skinnebenet, og måtte hentes af en ambulance. Rigtig god bedring til Staugaard fra alle i FCM-lejren.

I pausen fik FCM’erne beskeden om, at AaB var bagud med 3-0 mod FC Nordsjælland, og det gjorde kun de sort-røde endnu mere opsatte til anden halvleg.

- Jeg synes vi spiller Brøndby rigtigt. De spiller meget ”aflangt”, det vil sige direkte og centralt, og det efterlod plads i siderne og imellem deres kæder. Så for os gjaldt det om at få bolden ud i siden og derfra ned i deres bagrum, og selvom det var meget lige-ved-og-næsten i første halvleg, var vi gode til den del af spillet, forklarede Claus Therkildsen.

Løn som fortjent efter pausen
Efter 54 minutter kom føringsmålet så. Bolden blev lagt op på Jibril, der sendte den godt videre til Gustav Isaksen. Han sendte Lukas Giessing ned mod baglinjen, hvorfra højrebacken slog et indlæg ind til Casper Tengstedt, der kraftfuldt headede bolden over i det lange hjørne.

Tenstedt havde været tvivlsom til kampen med et halsonde og blev udskiftet efter en times spil, men nåede altså at score sit 21. sæsonmål forinden – fem mere end nr. 2 på topscorerlisten, FCN’s Emeka Nnanami.

Med tyve minutter tilbage af kampen blev det 2-0. Spillet blev vendt fra venstre til højre og Gustav Isaksen lagde en bold ind til Jibril, der scorede med indersiden.

Så skulle sejren ”bare” køres hjem, men helt så let gik det ikke for FCM’erne. Lukas Giessing ville spille bolden tilbage til Elias, men opfangede ikke at målmanden var kommet ud af sit mål, og så smuttede bolden igennem til en overrasket Roni Arabaci, der pænt takkede ved at score.

Det gav en liiidt for spændende afslutning, hvor FCM’erne dog havde fornuftigt greb i kampen og stillingen holdt kampen ud.

- Først og fremmest skal der lyde en kæmpe ros til spillerne. De viser igen hvor voksent, de er i stand til at spille. Det siger også en del om den her gruppe, at de rejser sig efter nederlaget i Farum, og går ud leverer en så skarp og koncentreret præstation, lød det fra Claus Therkildsen

- Der var mange gode individuelle præstationer i dag, men Antonis Martis spiller sin måske bedste kamp for os i dag. Jeg tror ikke, han sætter en fod forkert i kampen, han vinder samtlige dueller og spiller den ene gode aflevering efter den anden, sagde Therkildsen om midtbanespilleren.

I Aalbog tabte AaB 4-0 til FC Nordsjælland og det betyder at FCM er tilbage på førstepladsen i U19 Ligaen med et points forspring og en målforskel der er 15 mål bedre end nordjyderne.

AaB har dog fortsat afgørelsen i egne hænder, da de i modsætning til FCM mangler at spille en kamp. Det er hjemmebaneopgøret mod Silkeborg lørdag d. 8. juni. Se stillingen i U19 Ligaen her.

Brøndby U19 – FC Midtjylland U10 1-2 (0-0)
54’ 0-1 Casper Tengstedt (oplæg Lukas Giessing)
69’ 0-2 Jibril Antala Abubakar (oplæg Gustav Isaksen)
74’ 1-2 Roni Arabaci

FCM U19 (4-3-3): Elias Rafn Olafsson – Lukas Giessing, Japhet Sery Larsen, Oscar Bloch, Nikolas Dyhr – Antonis Martis, Pyry Hannola, Casper Tengstedt (62’ Victor Dawa) – Gustav Isaksen, Jibril Antala Abubakar, Christian Tue Jensen