09.04.2016, 18:01 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 holder kursen

FCM overbeviste både offensivt og defensivt, da OB blev sendt hjem med et 4-1 nederlag i bagagen

OB havde forud for lørdagens U19-opgør, lagt en optakt ud på klubbens hjemmeside. Her forudså OB’s Ivan Poulsen ”en vildt svær kamp” i Ikast, og det skulle OB-træneren vise sig at få ret i.

FCM U19 satte sig på tingene fra kampens start, og efter et kvarter bragte Jákup de forsvarende mestre i front. Mads Døhr Thychosen snoede sig igennem ude på kanten og lagde fra baglinjen bolden skråt tilbage i feltet, hvor tremålsskytten fra FCN-kampen var løbet i position.

Efter en halv time besluttede Andreas Poulsen og Murbecks tur så at give deres fortolkning af den tidløse klassiker ”hjørnespark ind i panden på hovedstødsstærk midterforsvarer”. Det gjorde de på bedste vis, og blev behørigt belønnet med klapsalver fra publikum i Ikast.

OB U19 kan mønstre en stærk offensiv med spillere som Yao Dieudonne, Mads Raben og Kristian Weber, men i første halvleg blev de holdt helt fra fadet af en stærk FCM-defensiv.

Alexander Munksgaard var tilbage som højre back, mens Kristian Dirks Riis gjorde comeback i midterforsvaret. Begge har døjet med længerevarende skader, og det var opløftende at se, i hvor høj grad de lignede deres ”gamle jeg” på banen.

”Glæder mig til at gense kampen på video”
Nede med to mål, valgte OB at gå planken og spille deres chance i anden halvleg, men gæsternes offensive satsning gav hovedsageligt et væld af chancer til FCM.

Der skulle dog gå atten minutter før Mads Døhr Thychosen udnyttede Gloires gode forarbejde til at score til 3-0 med et spark fra kanten af feltet.

FCM U19 gik efterfølgende noget ned i kadence, og med tolv minutter igen fik OB reduceret. En bold blev ikke clearet ordentligt, og fra feltkanten blev bolden stukket til Jannik Pedersen, der scorede til 3-1.

Den stilling fik lov til at stå i to minutter, inden Mads Olsen satte tingene endegyldigt på plads. Midtbanespilleren erobrede bolden og spillede den videre til Jákup, der med en god førsteberøring bragte sig fri, inden han sendte bolden tilbage til en Mads O, der scorede kampens sidste mål.

Dermed hentede FCM U19 sin tredje forårs-sejr i lige så mange forsøg, og Kenneth Andersen var glad for den præstation, han havde set:

- Det er en kamp, vi kontrollerer fra start til slut, og jeg glæder mig til at se den igennem i videorummet. Der er stadig nogle situationer, vi kunne have løst bedre, og især i starten af anden halvleg kunne vi virkelig have gjort det onde ved OB. Da vi kommer foran 3-0 begynder vi at tage lidt vel let på tingene, men overordnet set præsterede vi på et stabilt højt niveau. Det lover godt for de næste kampe, lød det fra Andersen.

Andetsteds lykkedes det FC Nordsjælland at vinde topkampen mod Esbjerg med 2-1. Sjællænderne bevarer dermed deres forspring på syvpoint i tabellen, mens en anden guldkandidat, AaB, tabte 2-1 i Lyngby. Se stillingen i U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 – OB U19 4-1 (2-0)
15’ 1-0 Jákup Thomsen (assist Mads Døhr Thychosen)
34’ 2-0 Andreas Murbeck (assist Andreas Poulsen)
63’ 3-0 Mads Døhr Thychosen (assist Gloire Rutikanga)
78’ 3-1 Jannik Pedersen, OB
80’ 4-1 Mads Olsen (assist Jákup Thomsen)

FCM U19: Andreas Raahauge – Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Andreas Murbeck, Andreas Poulsen – Gloire Rutikanga (65’ Simon Sterring), Mads Olsen, Nikolaj Kirk (46’ Ogochukwu Frank Onyeka) – Mikael Anderson, Mads Døhr Thychosen (70’ Anders Hagelskjær), Jákup Thomsen