13.05.2018, 17:23 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 holder kursen

Besejrede FCK i en kamp, der endte med at blive liiiige spændende nok...

FCM U19 satte sig fra kampens start tungt på spillet, og efter et kvarter kom kampens første mål. Victor Torp (billedet) sendte et frispark fladt ind i feltet, hvor ingen FCK’ere fik markeret Tue. Hans afslutning blev i første omgang halvklaret af Filip Djukic i FCK-målet, men Aziz Essaisi fulgte op og trampede bolden ind over stregen.

Fem minutter senere skulle Aziz have øget til 2-0, da han blev spillet helt blank inde omkring straffesparkspletten, men han tøvede en brøkdel for længe, og så kunne en FCK’er blokere skuddet ud til hjørne.

Fem minutter før pausen lykkedes det igen for FCM’erne at finde vej til nettet. I første omgang fik ”Uzo” ganske vist blokeret sin afslutning, der røg op i luften, men i andet forsøg saksede han ekvilibristisk bolden i nettet.

2-0 - og det var fortjent. Gæsterne kunne slet ikke få sig etableret på FCM’s banehalvdel, og var intet kommet frem til. Derfor var det ekstra ærgerligt, at et koncentrationsvigt i halvlegens overtid betød, at bolden blev tabt til FCK’s Ibrahim Fadi Samrawi, der kunne reducere.

Svar på tiltale
Om noget synes målet dog at have udløst en trodsreaktion hos FCM U19, der kom buldrende ud til anden halvleg. Tue brød igennem over højresiden, og lagde bolden tilbage til anfører Torp, der fra tyve meter tævede læderet i kassen via stolpen.

Jublen var knapt døet ud, før der igen var fare på færde i gæsternes felt. Sebastian Buch modtog bolden på feltkanten, fik skabt en halv meters luft til sin markør, og klappede bolden op i nettaget. 4-1.

Foran med tre mål var det som om intensiteten forsvandt noget ud af opgøret. FCM’erne lettede foden fra gaspedalen, og FCK’erne fik mere tid på bolden, uden at det blev farligt.

Tyve minutter før tid overså kampens dommer et klart straffespark på Aziz Essaisi, og fire minutter senere fik FCK’erne så sammensat et godt angreb – bolden blev stukket indenom til en spiller, der lagde bolden skråt tilbage til FCK’s bedste, Mohamed Daramy, der lagde bolden forbi Oliver Ottesen.

Den stilling så ud til at holde kampen ud, men tre minutter før tid bed FCK igen fra sig. FCK's højreback Luka Racic brød igennem og blev hægtet af Mikkel Jakobsen i feltet. Racic sparkede selv straffesparket, og selvom Ottesen gik til den rette side, kunne han ikke holde bolden ude.

Så var scenen sat til en neglebidende afslutning. FCK-coach Brian Riemer råbte sig hæs i forsøget på at give sine spillere den magiske sidste procent, men kampens sidste store chance tilfaldt FCM og Casper Tengstedt, der missede en friløber i overtiden.

U19-træner Kenneth Andersen indrømmede, at det hele blev lidt for spændende, men var ellers meget tilfreds med indsatsen:

- Vi spiller en fremragende første halvleg, hvor boldtabet, der fører til 2-1 er den eneste ting, vi kan være utilfredse med. Målet kunne have givet FCK momentum, men vi kan ikke give et bedre svar, end den måde vi kommer ud efter pausen. Jeg synes kampen dør efter de to hurtige mål, og vi dør nok lidt med den. Vi skal undgå at sætte os selv i den situation, der opstår til sidst, men i hvert fald to af FCK’s mål kommer efter nogle personlige fejl, som jeg ved, vi kan barbere væk. Så det positive fylder klart mest, fortalte en glad FCM-træner.

Med sejren over FCK står det klart, at det kun er Brøndby, der kan fravriste FCM DM-titlen i U19 Ligaen. De blå-gule er 13 point efter, men har spillet tre kampe færre end ulvene. Se stillingen her.

I den kommende weekend drager FCM U19 til Tyskland for at forsvare trofæet som vinder af SPAX Cup. Læs mere om den internationale talentturnering her på siden i de kommende dage.

FC Midtjylland U19 – FC København U19 4-3 (2-1)
15’ 1-0 Aziz Essaisi
40’ 2-0 Henry Uzochukwu Unuorah
45+ 2-1 Ibrahim Fadi Samrawi
47’ 3-1 Victor Torp (oplæg Christian Tue Jensen)
49’ 4-1 Sebastian Buch Jensen (oplæg Christian Tue Jensen)
75’ 4-2 Mohamed Daramy
87’ 4-3 Luka Racic (straffe)

FCM U19: Oliver Ottesen – Oliver Olsen, Tobias Anker, Oliver Sørensen – Henry Uzochukwu Unuorah (64’ Lucas Giessing), Victor Torp, Michael Baidoo (71’ Antonis Martis), Mikkel Jakobsen – Christian Tue Jensen (78’ Casper Tengstedt), Sebastian Buch Jensen, Aziz Essaisi