17.08.2020, 09:55 | Af: | Foto: Daniel Stentz

U19 jagter succes i Youth League

FC Midtjylland er blandt de otte sidste hold i ungdommens svar på Champions League. Tirsdag venter Ajax Amsterdam i kvartfinalen, som bliver spillet i Nyon i Schweiz

Før COVID-19 satte fodboldeuropa på pause, havde FC Midtjyllands U19-hold spillet sig frem til kvartfinalen i Youth League med sejre over IF Elfsborg, Zrinjski Mostar, Lille og Røde Stjerne. 

Oprindeligt skulle kvartfinalen have været spillet i Herning tilbage i foråret, men turneringen blev udskudt. Nu er de otte tilbageværende hold samlet i Nyon, hvor UEFA’s hovedkvarter ligger, for at færdigspille Youth League.

U19-mandskabet fra FC Midtjylland står tirsdag eftermiddag overfor Ajax Amsterdams ditto, og det bliver en spændende udfordring ifølge træner Henrik Jensen. 

- Vi forventer, at Ajax vil skabe en åben kamp med et enormt tempo og høj intensitet, mens vi vil forsøge at gøre det til en mere kontrolleret kamp. Vi har set frem til den her kamp i lang tid, så det er en speciel kamp, fortæller Henrik Jensen. 

FC Midtjyllands U19-mandskab har været i gang i en måneds tid for at bygge op til både Youth League og resten af sæsonen.

- Det er gået rigtigt godt, og vi har trænet godt. Vi har haft gode forudsætninger for at være klar til Ajax-kampen, siger cheftræneren om opstarten, der inden afrejsen til Schweiz har budt på en 3-1-sejr over Esbjerg i U19-ligaens første kamp.

Ajax’ bedste resultat i Youth League er en kvartfinaleplads, som de opnåede i 15/16- og 16/17-sæsonerne, men træner Henrik Jensen ser dem som en af de største favoritter i årets udgave af turneringen. 

Går efter sejren
For andet år i træk er FC Midtjylland gået i kvartfinalen i Youth League, og på trods af, at det er det længste et dansk hold har nået i turneringen, stiller man sig ikke tilfreds med det.

- Jeg har det sådan, at når man stiller op i noget, så skal man gå efter at vinde, så selvfølgelig er ambitionen at vinde turneringen. Det er klart, at vi skal være dygtige, være mere snu end vores modstandere og have en lille smule held. Så kan vi lave et stort resultat, lyder det fra Henrik Jensen. 

Første skridt mod et stort resultat er mod den hollandske klub, der gennem mange år har produceret utallige talenter. Du kan se kampen mod Ajax live i morgen tirsdag kl. 15.00 på TV3 Sport og Viaplay.