17.08.2019, 17:27 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 kendte ikke besøgelsestiden

Med en scoring i det 90. minut tog Silkeborg igen point fra FCM U19

Silkeborg viste sidste sæson at de kunne bide skeer med alle hold i U19 Ligaen, og den evne er tilsyneladende kommet intakt med over i den nye sæson.

 

I hvert fald snød de FCM U19 for det, der ellers lignede tre premierepoint, da Sebastian Blindkilde i kampens slutning kom frem til et tidligt slået indlæg og udlignede til 2-2.

 

Forud var gået en kamp, som FCM'erne dominerede, men hvor Silkeborg hele tiden var farlige på omstillinger.

 

FCM U19 stillede op med en Niall Quinn/Kevin Philllips-duo i front i form af fyrtårnet Jibril (billedet) og Justice, en eksplosiv dybdeløber fra FC Ebedei.

 

Efter 27 minutter åbnede Jibril målscoringen, da han headede et indlæg fra Simon Madsen ind ved bagerste stolpe, og det var også halvlegsstillingen.

 

Hjemmeholdet kom ud fra omklædningsrummet med fornyet tro på tingene og efter to minutter fik de kombineret sig ned bag ved FCM's bagkæde. Det gav Anders Dahl en en-mod-en situation mod Valdemar Birksø, og den udnyttede han til at udligne.

 

FCM'erne var dog ikke længe om at give svar på tiltale, for blot to minutter senere sparkede Mads Hansen et hjørnespark over mod bagerste stang, og her steg Jibril nok en gang op og stangede læderet i kassen. Den nigerianske tometermand var dominerende i luftrummet.

 

De to hurtige mål indvarslede en livlig anden halvleg, hvor det ikke skortede på chancer. De fleste tilfaldt FCM, men de sort-røde var bedre til at kreere chancer, end de var til at udnytte dem.

 

Det kom til at bide dem bagi, da Blindkilde i det sidste minut af den ordinære spilletid udlignede, og selvom Raphael i overtiden var tæt på at udligne efter et hjørnespark, endte det 2-2.

 

FCM'erne kom i løbet af kampen frem til ikke færre end tyve afslutninger, men det var altså kun to af dem, der endte i mål. Det var for lidt, erkendte Henrik Jensen efter kampen:

 

- Vi får skabt mange chancer, og også nogle virkelig store, hvor vi er alene igennem med deres målmand, men altså ikke får scoret. Jeg synes vi forsvarer godt og er dominerende i den del af spillet. Jeg er ærgerlig over de to mål vi lukker ind, men overordnet synes jeg vi var gode defensivt, fortalte FCM-træneren fra JYSK Park.

 

FCM U19 spiller igen den kommende lørdag – her kommer Randers FC på besøg i Ikast.

 

Silkeborg IF U19 – FC Midtjylland U19 2-2 (0-1)
27' 0-1 Jibril Antala Abubakar (oplæg Simon U. Madsen)
47' 1-1 Anders Dahl
49' 1-2 Jibril Antala Abubakar (oplæg Mads Hansen)
90' 2-2 Sebastian Blindkilde

 

FCM U19: Valdemar Birksø Thorsen – Kristoffer Lund Hansen, Tobias Anker, Raphael Onyedika Nwadike – Simon U. Madsen (Sunday Oche Odeh), Mads Hansen (71' Aral Simsir), Oliver Sørensen, Pyry Hannola, Tobias Damtoft – Justice Chigozirim Ohajunwa (46' Gustav Isaksen), Jibril Antala Abubakar