20.05.2018, 16:50 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U19 klar til semifinalerne ved SPAX-Cup

...hvor Middlesbrough venter

FCM U19 gik på banen med visheden om, at et point med sikkerhed ville sende dem videre til knock-out kampene, mens Paranaense-spillerne modsat var tvunget til at gå helhjertet efter sejren.

Det kunne ses inde på banen, hvor det var et aggressivt brasiliansk mandskab, der tiltog sig et spillemæssigt overtag.

Efter tolv minutters spil måtte Enock redde et spark helt ude ved stolperoden, og efter nitten minutter tog Paranaenses Vitor en lang fremlægning ned med en smuk retningsbestemt tæmning. Den efterfølgende afslutning stod dog ikke mål med nedtagningen, og strøg et pænt stykke over FCM-målet.

Generelt forsvarede FCM U19 sig dygtigt, men til gengæld havde ulvene svært ved at få sat de offensive folk i scene. Således bød første halvleg ikke på en eneste FCM-afslutning.

- I første halvleg var vi ikke gode nok på bolden, og vi får heller ikke sat vores pres, ligesom vi skulle stå bedre imod duellerne. Jeg synes vi er heldige med ikke at være bagud ved pausen, men heldigvis blev det meget bedre i anden halvleg, fortalte Kenneth Andersen fra Ennepetal.

Tunge ben til sidst
I det 37. minut kom kampens første FCM-muligheder. Først måtte Casper Tengstedt se sit skud pareret til hjørne – det sendte Torp ind i feltet hvor Jibril pandede læderet på overliggeren, inden Nicolas Madsen til sidst måtte se sit forsøg pareret ud til endnu et hjørnespark.

Efterhånden begyndte en ny faktor at gøre sig gældende – træthed. Paranaenses Bruno sank sammen med krampe, og måtte lade sig støtte ud af banen, og FCM’erne begyndte også at være mærkede af det udmarvende kampprogram.

Det trak op til en nulløsning, men to minutter før tid fik Paranaense frispark midt på banen ude i den ene side. Det blev slået hele vejen til bagerste stolpe, hvor forsvarsspilleren Lucas umarkeret kunne stige op og heade 1-0 målet ind til vild jubel hos brasilianerne.

Minuttet efter var Casper Tengstedt lige ved at udligne, da Paranaense’s målmand forvildede sig ud på noget af en skovtur, men i sidste øjeblik kom en forsvarsspiller til og tacklede bolden til hjørne. Det tog FCM’erne kort og stillede sig ned ved flaget, vel vidende at et 1-0 nederlag ville betyde, at de sluttede over Paranaense og dermed var sikre på en af de to øverste pladser i puljen - og sådan sluttede det da også.

Søndagens resultater betyder at FCM og Paranaense går videre til semifinalerne, hvor de matches mod henholdsvis Middlesbrough og HSV. FCM's semifinale mod englænderne kan ses på SPAX-Cups hjemmeside mandag kl. 9.30.

FC Midtjylland U19 – Atletico Paranaense U19 0-1 (0-0)
48’ 0-1 Lucas Halter

FCM U19: Enock Mawete Mwimba – Oliver Sørensen, Nicolas Madsen, Oscar Bloch – Lucas Giessing, Victor Ezekiel Dawa (31’ Oliver Olsen), Victor Torp, Mikkel Jakobsen (45’ Sebastian Buch Jensen) – Casper Tengstedt, Christian Tue Jensen, Aziz Essaisi (33’ Jibril Antala Abubakar)