19.09.2018, 22:08 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

U19 led første pointtab

Så gik den ikke længere for FCM U19. Efter en flot sæsonstart led ulvene sit første pointtab, da det blev til en nulløsning imod FC København

FC Midtjyllands U19 mandskab har fået en god start på sæson, hvor det er blevet til tre sejre ud af tre mulige. Senest blev det til en 2-1 sejr mod lokalrivalerne fra Silkeborg. Derfor skulle ulvene forsøge at ride videre på bølgen, da de hjemme på Ikast Stadion tog imod FC Københavns U19.

Ulvene har et godt tag på løverne og vandt begge opgør i sidste sæson. Ulvene lagde da også bedst ud, og efter to gode muligheder tilkæmpede de sig to hjørnespark indenfor de første to minutter. Begge hjørnespark blev dog ikke for alvor farlige og løb ud i sandet.

Som halvlegen skred frem, kom FCK bedre med og satte FCM under et stort pres. Bedst illustreret efter 17 minutter, hvor løverne tilkæmpede sig en stor chance. Efter et stærkt gennembrud får en FCK’er afsluttet, og han tvang FCM-keeper, Elias Rafn Olafsson, ud i en stor redning.

Og efter et lille FCK-overtag i spil og chancer tilkæmpede FCM sig igen momentum. Efter 36 min var ulvene tæt på at bringe sig i front. Antonis Martis tryggede af fra kanten af felten, men hans afslutning ramte desværre for ham overliggeren. FCM pressede derfra på og jagtede føringsmålet, men mere blev de ikke til i første halvleg, der bølgende frem og tilbage og hvor begge hold skiftedes til at have momentum. Alt i alt en meget lige første halvleg mellem to gode mandskaber

I anden halvleg stod der dog FCM på det meste og efter få minutters spil var FCM nødsaget til at foretage sin første udskiftning. Antonis Martis måtte udgå med sygdom og ind i stedet for ham kom Victor Dawa, der skulle få sig lidt af en hovedrolle. Blot fire minutter efter sin indskiftning modtog spilleren nemlig sit første gule kort. Efter et boldtab på midten af banen tog Dawa benet på en FCK’er og modtog korrekt et gult kort.

Samme Dawa var efter 57 minutters spil tæt på at komme på måltavlen. I feltet flugtede han en bold afsted mod målet, men Christoffer Monty parrerede flot i FCK-målet.

Dawa skulle dog igen komme i fokus og endnu en gang det negative. For i det 71. minut modtog han sit andet gule kort efter endnu et benspænd på en FCK ‘er, og dermed måtte midtbanespilleren gå tidligt i bad.

Det skulle dog ikke ryste FCM, der fortsatte sin dominans og tilkæmpede sig flere store chancer. FCK fik dog en stor mulighed, da en tilbagelægning blev for kort og resulterede i en friløber til FCK’erne, men Elias Olafsson tog sig godt af den i FCM-buret og forhindrede en føring til løverne.

Ulvene pressede i slutfasen på, men skarpheden og heldet manglede dog for FCM’erne, og da FCK ikke for alvor var farlige i den anden ende, endte det hele med en nulløsning, og dermed måtte ulvene for første gang i den sæson gå fra banen uden at score og dermed uden fuld gevinst.  

- Det var to meget lige hold, der mødtes i dag. Begge hold skiftedes til at have momentum undervejs, og jeg synes helt klart, at det niveau vi ser fra begge mandskaber, er en U19 kamp værdig. Når det så er sagt, så er vi da pisse irriteret over det røde kort. Vi var ved skabe os momentum og havde overtaget før udvisning, så derfor ærger det os. Efter vi blev reduceret til 10 mand spiller vi på andre præmisser. Alligevel er vi lidt skuffet, for vi føler, at vi på trods af udvisningen skabte chancerne til at vinde kampen, men vi manglede heldet, udtaler træner Kenneth Andersen om kampen. 

FC Midtjylland U19 – FC København U19 0-0 (0-0)

71’ Victor Ezekiel Dawa (Rødt kort)

FCM U19: Elias Rafn Olafsson –Sunday Odeh, Japhet Sery Larsen, Tobias Anker, Nicolas Dyhr – Antonis Martis (47’ Victor Dawa), Nicolas Madsen, Oliver Sørensen - Casper Tengstedt (80’ Jabril Abubakar) Gustav Isaksen, Christian Tue Jensen (86’ Hanus Sørensen)

Næste opgave for U19 er på lørdag, hvor holdet rejser til Århus for at møde AGF. Her er der kampstart kl 12.30.