20.09.2016, 22:05 | Af: | Foto: FC Midtjylland

U19 levede op til favoritværdigheden

U19-spillerne leverede en koncentreret indsats i tirsdagens pokalkamp mod samarbejdsklubben MorsØ FC

Til hverdag er der tre rækkers forskel på de to hold, så det var forventeligt at FCM U19 ville sætte sig på tingene fra kampens start. Efter ni minutter kunne værterne ikke få clearet bolden, og til sidst fik Sebastian Buch Jensen sparket FCM U19 i front.

Midtvejs i halvlegen lagde Buch, der i dag spillede kant i en 4-4-2 opstilling, op til Mads Carlsons 2-0 mål og kort efter fremtvang han et straffespark som Aziz Essaisi tog sig af. I halvlegens sidste minutter scorede FCM yderligere to gange, først ved Samson og siden ved Aziz.

I anden halvleg sørgede MorsØ for at passe på sig selv, og der blev længere mellem tilbuddene til FCM. Det lykkedes dog Aziz Essaisi at score sit tredje og fjerde mål, inden landsmanden Andreas Murbeck satte punktum med scoringen til 8-0 fem minutter før tid. Svenskeren optræder normalt som midterforsvarer, men kom ind i angrebet og viste, at han om nødvendigt kan vikariere som targetspiller.

- Der er den niveauforskel, der skal være, men MorsØ var bedre, end vi havde troet, og det gjorde, at det blev en kamp, vi også kunne bruge til noget. De gjorde det godt, og det bidrog til at vi selv leverede en koncentreret og professionel indsats, kommenterede Kenneth Andersen om MorsØ FC, der så dagens lys i 2015 som en sammenlægning af fodboldafdelingerne i FLUIF og NIF.

- Vores mål var at de ikke måtte få lov til at komme i gang med deres spil, og det lykkedes meget godt. Til tider fik de spillet sig ud af vores pres, men når de skete var vi gode til at tage returløbene og få lukket ned for det. Offensivt var det vores mål at spille med få berøringer, og få spillet chancerne store, og det gik også fint, bemærkede FCM-træneren.

FCM U19 spiller igen om præcis en uge, hvor det gælder det første af de to UEFA Youth League opgør mod belgiske Anderlecht – læs mere her på siden.

MorsØ FC U19 – FC Midtjylland U19 0-8 (0-5)
9’ 0-1 Sebastian Buch Jensen
21’ 0-2 Mads Carlson (oplæg Sebastian Buch Jensen)
23’ 0-3 Aziz Essaisi (straffespark)
43’ 0-4 Samson Onomigho Iyede (oplæg Mads Olsen)
44’ 0-5 Aziz Essaisi (oplæg Mikkel Jakobsen)
61’ 0-6 Aziz Essaisi (oplæg Sebastian Buch Jensen)
75’ 0-7 Aziz Essaisi (oplæg Mads Carlson)
86’ 0-8 Andreas Murbeck (oplæg Aziz Essaisi)

FCM U19: Simon Petersen – Aksel Smith-Petersen, Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Sebastian Nielsen – Mads Carlson, Mads Olsen (46’ Nikolaj Kirk), Mikkel Jakobsen, Sebastian Buch Jensen (67’ Gustav Kjeldsen) – Aziz Essaisi, Samson Onomigho Iyede (67’ Andreas Murbeck)