25.11.2017, 19:00 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

U19 lirkede Vejle op til sidst

Det lykkedes U19-ulvene at bryde defensive Vejle op til sidst, og så gik der hul på bylden

FC Midtjyllands U19-hold havde lørdag eftermiddag besøg af indehaverne af sidstepladsen i U19-ligaen, da Vejle BK kom på besøg. Og det var et defensivt Vejle-hold med en klar strategi, der var mødt op til kamp i Ikast. En strategi der lykkedes langt hen ad vejen, men som ikke hold vand i 90 minutter.

Det begyndte ellers godt for vejlenserne, der kom på 0-1 efter 14 minutters spil. Scoringen kom efter et indkast i højre side, hvor bolden ender bag ved FC Midtjyllands bagkæde. Her fra lykkedes det at komme til baglinjen og spille bolden skråt bagud ind i feltet til en afslutning, der blev rettet af og ind bag Enock Mawete i målet.

- Vi bør have styr på den for vi er i overtal, så det var ærgerligt, siger U19-træner Kenneth Andersen.

Stillingen var også 0-1, da der blev fløjtet til pause, men stillingen var ikke retvisende for spillet.

- Det er meget sigende, at hjørnesparksstatistikken er 11-0 til os i første halvleg. Vejle havde valgt at stille sig ned og forsvare sig og leve på omstillinger. Det skal de have ros for. De gjorde det svært for os. Vi mangler lidt kvalitet i først halvleg, hvor vi egentlig kommer frem til mulighederne uden at få det udlignende mål, siger Kenneth Andersen.

I anden halvleg forsøgte Vejle at komme lidt længere frem på banen. De pressede højere og skubbede lidt højere op. Efter 60 minutter havde Vejle en chance for at komme på 2-0, men de misbrugte den.

- Kampen blev mere åben, da Vejle begyndte at satse lidt mere. Jeg tror godt, at de kunne se, at det var et spørgsmål om tid, før vi ville udligne, hvis billedet var det samme som i første halvleg, siger Kenneth Andersen.

Efter 70 minutter kom udligningen endelig. Der kom et indlæg fra Lukas Giessing i højre side, som Vejle headede væk. Uden for feltet ramte bolden jorden, hvor Mikkel Jakobsen timede en halvflugter perfekt, som han bankede op i modsat side og ind i målet via overliggeren.

- Det var virkelig et flot mål og et godt spark af Mikkel Jakobsen, siger Kenneth Andersen.

Og da der først var gået hul på målbylden, væltede det ind med mål til FC Midtjylland. To minutter efter udligningen blev Casper Tengstedt fældet i højre side af feltet. Straffespark til FC Midtjylland. Victor Torp scorer sikkert.

I det 84. minut blev der begået et frispark i venstre side. Victor Torp sparkede den giftigt ind foran, men der var ingen, der rørte kuglen, og den gik direkte i mål ved fjerneste stolpe til Victor Torps andet mål i kampen. 3-1 til ulvene.

Efter 88 minutter havde FC Midtjylland endnu et frispark, hvor det igen var Victor Torp, der forsøgte sig.  Bolden blev rettet af, men Gustav Kjeldsen opfanger returen og spiller på tværs til Sebastian Buch, der scorer til slutresultatet 4-1.

- Drengene skal have ros for at gøre det, der skal til for at bryde Vejle ned. Det var hårdt arbejde i dag, men vi leverede flot, og vi kæmpede for det til det sidste, siger Kenneth Andersen

- Jeg er lidt ærgerlig over, at vi giver for mange og for store muligheder væk i anden halvleg. Det er irriterende, at vi ikke gør det lidt bedre. Til gengæld er det fedt at drengene kommer med den her arbejdsindstilling og vindermentalitet, også selvom vi roterer en smule på pladserne, siger en tilfreds Kenneth Andersen.

FC Midtjylland topper fortsat tabellen med 27 point i 11 kampe.

Startopstillingen mod Vejle BK (3-2-2-3) :
Enock Mawete - Tobias Anker (U17) ('60: Michael Baidoo indskiftet) Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen - Victor Torp, Nicholas Madsen - Lukas Gjessing, Mikkel Jakobsen - Sebastian Buch, Casper Tengstedt ('84: Jonathan Dahl indskiftet) , Christian Tue ('66: Antonis Martis indskiftet)

FC Midtjylland U19 - Vejle BK U19: 4-1 (0-1)
'14: Vejle
'70: Mikkel Jakobsen
'72: Victor Torp (straffe)
'84: Victor Torp
'88: Sebastian Buch