20.10.2018, 16:07 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 måtte nøjes i Vejle

DM-vinderne dominerede, men savnede lidt kvalitet i afslutningerne.

Ulvene gik ind til kampen i spidsen for U19 Ligaen, og var ivrige efter at bevise, at det ikke var noget tilfælde. Allerede efter to minutters spil burde Jibril have bragt i front, da han nåede frem til en glimrende tværbold. Desværre fik den nigerianske angriber ikke kroppen nok ind over bolden, der sneg sig over mål.

FCM U19 vedblev med at presse på og efter ti minutters spil slap Dyhr alene igennem med målmanden på en omstilling, men heller ikke denne gang var sigtekornet stillet helt ind og bolden strøg igen forbi.

Midtvejs i halvlegen bankede ulvene så for alvor på. Casper Tengstedt bragede bolden på undersiden af overliggeren, hvorefter den sprang tilbage ud i feltet, hvor holdkammeraterne huggede til den vrangvillige læderkugle – begge gange blot for at den blokeret af febrilske Vejle-spillere.

Ganske symptomatisk var det så i stedet Vejle der åbnede målscoringen. En af hjemmeholdets spillere så ud til at begå frispark, da han rundede Nikolas Dyhr i FCM’s venstre forsvarsside, men det blev ikke fløjtet og i stedet fik østjyderne et hjørnespark ud af situationen.

Det fik FCM-forsvaret ikke clearet ordentligt, og bolden dumpede ned omkring pletten, hvor Vejles Foday Manneh får sparket den ind via stolpen.

Føringen var ikke helt retvisende, men kort inden pausen lykkedes det FCM’erne at få svaret igen  - Victor Dawa brød igen på kanten og lagde en høj bold over mod det bagerste område af feltet, hvor Casper Tengstedt var løbet i ryggen på VB-forsvaret og kunne firsttime udligningen i nettet. Det var Tengstedts syvende sæsonmål i lige så mange kampe.

- Kampen bliver spillet på en hård, ujævn bane og det bliver en kamp med mange dueller og meget fysik. Vejle var hurtige til at falde langt tilbage og det efterlod ikke noget bagrum til vores kanter, så i anden halvleg forsøger vi i højere grad at spille os igennem centralt, fortalte cheftræner Claus Therkildsen efter kampen.

Det lykkedes ikke for alvor FCM’erne at få spillet sig igennem den kompakte Vejle-defensiv i anden halvleg, men til gengæld var FCM U19 flere gange farlige på standardsituationer og omstillinger, der resulterede i nærgående hovedstødsafslutninger fra Tengstedt og indskiftede Japhet Sery Larsen.

I slutfasen intensiverede FCM U19 presset og der blev appelleret for straffe, da Casper Tengstedt blev kantet i feltet fem minutter før tid. Dommer Christian Clausens fløjte forblev dog tavs, og i stedet var hjemmeholdet lige ved at stjæle alle tre point med et skud der tog overliggeren.

Den debuterende cheftræner var efter kampen ikke helt tilfreds med pointdelingen, men var dog positiv over indsatsen:

- Jeg er tilfreds med spillernes præstation, og det udtryk, vi har på banen. Banen er med til at gøre det til en fysisk præget kamp, men jeg synes vi har ok styr på duelspillet og kommer frem til tilstrækkeligt med chancer til at vi kan vinde den. Men okay, worst case scenario havde været at Vejle havde scoret på deres ene store chance til sidst, og derfor må vi slå os til tåls med det ene point denne gang, konstaterede Claus Therkildsen fra spillerbussen.

FCM U19's næste kamp er  returopgøret mod Bohemian FC i UEFA Youth League. Den spilles på onsdag kl. 20 i Dublin og FCM medbringer en 2-1 føring fra det første møde.

Vejle BK U19 – FC Midtjylland U19 1-1 (1-1)
31’ 1-0 Foday Manneh
43’ 1-1 Casper Tengstedt (oplæg Victor Dawa)

FCM U19: Elias Rafn Olafsson –  Tobias Anker, Oscar Bloch (80’Sunday Oche Odeh), Oliver Olsen – Nikolas Dyhr, Antonis Martis, Nicolas Madsen (60’ Oliver Sørensen), Lukas Giessing (57’ Japhet Sery Larsen) – Casper Tengstedt, Jibril Antala Abubakar, Victor Dawa