10.03.2019, 17:57 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

U19: Midtjylland leverede fin generalprøve

FC Midtjyllands U19-hold slog lørdag eftermiddag OB med 3-1 og fik dermed en god generalprøve forud for Youth League opgøret mod Manchester United på onsdag.

FC Midtjylland U19 - OB U19 3-1 (1-1)

8’ 0-1 Mikkel Michelsen

44’ 1-1 Casper Tengstedt

56’ 2-1 Gustav Isaksen

94’ 3-1 Gustav Isaksen

75’  Jabrill Abubakar rødt kort

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Lukas Giessing, Patrick, Japhet Sery Larsen, Oliver Olsen – Mads Kristian Hansen (79’  Emil Sand), Nicolas Madsen, Sunday Oche Odeh (4’ Pyry Hannola) – Casper Tengstedt (89’ Hanus Sørensen), Jibril Antala Abubakar, Gustav Isaksen

Cheftræner Claus Therkildsen lagde før lørdagens opgør mod OB ikke skjul på, at truppen havde fuld fokus på opgøret mod OB, og ikke tænkte på onsdagen Youth League-opgør mod Manchester United. Om det var manglede fokus på kampen eller ej, så fik FC Midtjylland dog ikke den bedste start på opgøret. I det fjerde minut var trænerteamet tvunget til at foretage den første udskiftning, da Sunday Odeh måtte lade sig udskifte med en skade. Ind i hans sted kom finske Pyry Hannaola. Efter otte minutters spil blev det dog værre for FC Midtjylland, da keeper, Elias Rafn Olafsson, lavede en stor fejl, der førte til en OB-føring. Efter en tilbagelægning rammer målmanden OB-spilleren, Mikkel Michelsen, der efterfølgende kunne sparke bolden i kassen til 1-0

 

Første halvleg var en noget rodet affære, med massere af dueller og vind. OB havde til kampen valgt en anderledes opstilling end de plejer, ved at spille med tre mand i forsvaret, og det havde FCM-mandskabet svært ved at løse i første halvleg. Som kampen skred frem, så fandt de unge ulve dog ud af, hvordan de skulle tackle OB’erne, og det gav pote lige før pausen. Casper Tengstedt steg i 44. minut til vejrs på et indlæg efter et frispark og han headede bolden i det lange hjørne af målet til en midtjysk udligning, og derfor var pausen stillingen 1-1.

- Det blev en rodet kamp for os, især i første halvleg, hvor vi skulle indstille os på, at OB spillede anderledes end de plejer. Det havde vi udfordringer med at løse. Vi havde i særdeleshed svært ved, at få udfordret deres bagrum i første halvleg. Som kampen skrider frem, så finder vi dog ud af hvordan vi skal udfordre dem. Vi fik bid centralt på banen og for vores spil til at fungere, også løsnede det for os, udtaler cheftræner Claus Therkildsen om de udfordringer spillerne havde, specielt i første halvleg.

I anden halvleg havde FCM vinden med sig og fik mere og mere styr på OB’erne og efter 56. minutter kom ulvene i front. Gustav Isaksen sneg sig fri imellem to OB-spillere i feltet og steg til, så han kunne møde indlægs bolden, der kom fra venstre side af banen og Isaksen kunne dermed sætte foden på og bringe midtjyderne i front med 2-1.

Det skulle dog ikke blive nogen let opgave for ulvene at holde føringen, da Jabrill Abubakar efter 75 minutter fik sit andet gule kort, og måtte dermed måtte tidligt i bad, og som om det ikke var slemt nok, så fik Nicolas Madsen med fem minutter igen et ordentligt slag i benene, der gjorde at midtjyderne nærmest spillede 9 mod 11, til trods for at midtbanespilleren fortsatte på banen.

Holdet klarede dog undertallet flot og kom til allersidste endda yderligere i front, da Gustav Isaksen blev dobbelt målscorer i det 94. minut. På et hjørnespark gik OB’s målmand med frem, men FCM-defensiven fir clearet bolden ud til Isaksen, der lidt langt ude fra tog chancen og sparkede bolden ind i et tomt mål, og efterfølgende kunne høre dommerens slutfløjte for sidste gang.

Stor ros til spillerne:
 

Lige nu spiller holdet mange kampe efter hinanden, og det sætte sine spor på truppen, der har mange folk ude med skader. Mod OB måtte Sunday Odeh som sagt også forlade banen tidligt med en skade, og selvom det ærgrer Claus Therkildsen at måtte undvære flere spillere, så roser han stedfortræderne for at være klar, når det gælder:

- Vi har mange folk ude i øjeblikket, og med det program og den belastning som spillerne er udsat for nu, så er det fedt at se, at spillerne bare er klar og byder sig til, når der er brug for det, udtaler han.

 

Med sejren fik FC Midtjylland altså en god generalpøve forud for onsdags opgør mod Manchester United.

Sejren betyder samtidig, at holdet fortsat ubesejret i U19-ligaen,som man også topper med 35 point efter 13 kampe. Nærmeste forfølger er AaB, der ligger fem point efter.