15.08.2019, 14:06 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

U19: Ny sæson starter med lokalopgør

Kan FCM U19 overføre gode opstartstakter til en sejr i lørdagens ligapremiere mod Silkeborg?

Kampe mod Tottenham, PSG, Schalke 04, RB Leipzig, Brentford og Medellin; Jo, der har været et internationalt præg over U19's forberedelser til den kommende sæson. Og det er et helt bevidst valg, forklarer cheftræner Henrik Jensen:

- Ja, det er noget vi har vægtet. Vi oplever, at det er meget udviklende for spillende at møde nogle hold, de ikke kender, og som gør tingene på en lidt anderledes måde end de hjemlige hold. Samtidig har det været kampe med højt tempo og en rigtig god intensitet, fortæller Jensen.

Først deltog FCM U19 i Oberndorf Cup syd for Stuttgart, og selvom målet med turen i høj grad var at de to årgange skulle lære hinanden at kende på og udenfor banen, forhindrede det ikke FCM'erne i at præstere. Således slog danskerne Tottenhams talenter i finalen, efter en turnering, hvor ikke mindst forsvarsspillet var af høj klasse - FCM'erne lukkede blot et mål ind i fem kampe.

I søndags fulgte så en miniturnering med 45 minutters kampe mod først Brentford og colombianske Medellin. Her blev det til 0-0 mod Brentford og et 1-0 nederlag til sydamerikanerne. Om de to træningskampe fortæller Henrik Jensen:

- Det var to halvlege med masser af nerve og intensitet. Brentfords talenter spiller ikke i en liga, som vi gør, så deres kamparena, er at de rejser rundt i Europa og spiller de her træningskampe. Så det er her deres spillere skal præstere, og det skinnede igennem. Det samme gjorde sig gældene for Medellin – det er et hold, der har krydset Atlanten for at komme herover og spille, så de kom med masser af vilje og tempo, siger FCM-træneren.

I den første del af FCM's opstart har der været fokus på forsvarsspillet, især i feltet, og trænerstaben har nidkært gennemgået alle de defensive principper med spillerne – hvilket altså også er kommet til udtryk i træningskampene. Nu er man så gået over til at arbejde med den offensive del af spillet – hvordan man bedst kommer frem til chancer og får afsluttet fra de rette positioner.

Silkeborg med afgørende rolle i mesterskabskampen
Lørdag får man første pejling af hvor langt man er nået, for her indledes U19 Ligaen med en udekamp mod Silkeborg. Netop Silkeborg fik en afgørende fod med i sidste sæsons mesterskabskamp – først så det ud til at de spillede mesterskabet over til AaB, da de spillede 0-0 mod FCM, men i sæsonens sidste kamp tog de til så Aalborg og spillede 2-2, og dermed endte FCM øverst på skammelen.

- Det er altid lidt specielt at møde Silkeborg. De er lokalrivaler, og vi har konkurreret med dem igennem årene, så jeg forventer at de bliver en kamp med høj intensitet og gang i den, siger Henrik Jensen – der i øvrigt debuterer i U19 Ligaen, hvilket han dog er hurtig til at slå hen:

- Jeg glæder mig først og fremmest til at se, hvordan vi præsterer. For os er ligakamp den fest, vi går og lader op til hen over ugen, lyder det med et grin.

Mens det altså er sæsonpremiere for FCM U19, har Silkeborg spillerne allerede spillet en kamp. Her tog AaB en formentlig lidt bittersød revanche og vandt 3-0.

I den kamp fik SIF-forsvareren Anders Sønderby direkte rødt, og han afsoner derfor karantæne. Hos FCM U19 Frederik Christensen og Hanus Sørensen skadede, mens Gustav Isaksen (billedet) meldes tvivlsom og testes op til opgøret.

Der er kampstart på JYSK Park lørdag kl. 13.00 – god kamp herfra!