27.10.2016, 14:21 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

U19 og U17 i svære dueller mod FCN

Ubesejrede U19 tager én kamp ad gangen, mens U17 skal forsøge at finde tilbage til sejrsporet mod FCN

FC Midtjyllands U19-hold har haft en succesfuld sæsonstart på både nationalt og internationalt niveau. U19-træner Kenneth Andersens opskrift på de mange sejre har været at tage én kamp ad gangen – og denne opskrift har de igen tænkt sig at følge mod FC Nordsjælland.

- FCN har de seneste par sæsoner været dem, som vi har haft det tætteste kapløb med i jagten om mesterskabet, så der venter os en svær opgave på lørdag. Vi går ind til opgøret, som vi plejer ved at tage én kamp ad gangen.

FC Nordsjælland placerer sig inden lørdagens duel på en sjetteplads, hvor det er blevet til ni point i fem kampe. Ulvene har endnu ikke tabt en kamp i U19-ligaen og ligger nummer et, men U19-træneren undervurderer ikke modstanderholdet.

- FCN har haft nogle nederlag denne sæson, men det tror jeg ikke, vi skal lægge for meget i. Jeg har set et par af deres kampe, og det er tydeligt, at de bliver spillet på FCN’s værdier. Det betyder, at de er rigtig meget på bolden med gode bevægelsesmønstre, og det skal vi forsøge at løse, siger Kenneth Andersen.

De tre point kræver en ulve-indsats som i de seneste kampe mod Lyngby, Anderlecht og AaB. Her så Kenneth Andersen rigtig mange gode præstationer, som er afgørende mod FC Nordsjælland.

- Vi skal levere på samme niveau som i de sidste par kampe for at vinde de tre point. Det betyder, at vi skal fortsætte med at skabe mange chancer og udnytte skarpheden foran målet. Samtidig skal vi arbejde på en bedre struktur, når vi ikke har bolden. Det lykkedes vi med mod Anderlecht, men det svigtede lidt mod AaB.

Der er kick-off mellem de to mandskaber lørdag den 29. oktober klokken 15.15 på Ikast Stadion.

U17: Side om side i tabellen
Ulvene fra U17 skal forsøge at finde tilbage til den gode efterårsstime efter 5-0-afklapsningen i Aalborg sidste weekend. Denne gang gælder det FC Nordsjælland på hjemmebane – en kamp som FCM’s U17-træner Svend Graversen glæder sig til.

- Vi ved, at der vil komme både opture og nedture. Sidste uges kamp mod AaB var en af nedturene, men vi er klar på at avancere. Her er det vigtigt, at drengene kommer ind til kampen med fokus på at ændre nogle af de fejl, som vi begik i Aalborg.

Mod AaB kom ulvene bagud lige fra kick-off. Det efterlod en mental kamp, som drengene ikke fik bugt med. Nu venter en ny kamp med tre vigtige point på spil. FCM U17 placerer sig på en sjetteplads i tabellen, hvor det er blevet til fire sejre og tre nederlag. Det giver 12 point på kontoen – kun et enkelt point foran FC Nordsjælland på syvendepladsen.

Drengene fra FC Nordsjælland kommer med en 3-3’er i bagagen mod FK Viborg. Her kæmpede sjællænderne sig stærkt tilbage i kampen efter at være ned med 0-3 i starten af anden halvleg. Dermed venter der ulvene en hård kamp, ifølge træner Svend Graversen.

- Jeg forventer en rigtig god juniorligakamp mod FC Nordsjælland, hvor vi forhåbentlig lærer en masse. Det er ikke den samme store fysik som mod AaB, men det bliver det stadig en svær kamp. FC Nordsjælland er et fasttømret hold med en integreret spillestil, som vi skal forsøge at stå i mod. Her er det vigtigt at få kampen over på vores præmisser fra start i jagten på de tre point, siger Svend Graversen.

Der er kampstart mellem FCM U17 og FCN U17 lørdag den 19. oktober klokken 13.00 på Ikast Stadion.