18.05.2016, 19:21 | Af: Martin Duus | Foto: FC Midtjylland

U19 optakt: Skal gøre tingene som hold

På en stærk anden halvleg slog FCM U19 senest de blå-gule fra Brøndby. Den halvleg skal videreføres ude mod Esbjerg i weekenden

FC Midtjyllands stærke U19-hold har i de sidste tre opgør hevet en sejr i hus hver gang, men sidste gang ulvene mødte den kommende modstander fra Esbjerg blev det til en pointdeling.

Siden det sidste møde har Esbjerg haft en svingende periode og er placeret lige uden for top tre, mens FCM har indtaget førerpositionen. Situationen får dog ikke træner Kenneth Andersen til at undervurdere lørdagens modstander.

- Det bliver helt sikkert en svær kamp i Esbjerg, for de har et godt hold og er bedre end deres seneste resultater, synes jeg. Og de har da også holdt sig med i toppen i gennem sæsonen, vurderer Andersen, der henviser til Esbjergs seneste kampe, hvor det er blevet til et nederlag og et uafgjort resultat.

Gøre tingene som hold

Modsat har FCM været inde i en god periode og sejret i de seneste tre kampe i træk. Men som en tvivlsom første halvleg viste i sidste uge mod Brøndby, kræver det, at der konstant bliver arbejdet som et hold for at kunne få succes mod esbjergenserne.

- Vi skal holde fast i eget spil og gøre tingene som et hold fra starten af, ligesom vi gjorde i anden halvleg mod Brøndby. Gør vi det, er vi også gode til at skabe chancer og være skarpe på dem, som vi har set på seneste. Det handler om at bryde deres organisation ned, forklarer træneren.

Til opgøret mod Esbjerg er de markante spillere, kant Mads Døhr Thychosen og forsvarer Andreas Murbeck, ude med karantæne, men fraværet af stamspillere har holdet prøvet mange gange før.

- Vi har Thychosen og Murbeck ude med karantæne, men når vi mangler spillere er andre bare trådt lige ind og udfyldt rollerne. Det har ikke haft så stor en betydning før, og får det heller ikke lørdag, fastslår Kenneth Andersen.

Dysten mod vestjyderne begynder lørdag klokken 13.00 på Esbjerg Idrætspark.