06.04.2019, 16:09 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FCM Foto

U19 rejste sig mod AGF

En solid første halvleg grundlagde fundamentet for en 4-3 sejr for de midtjyske ulve, der dermed rejste sig efter tirsdagens UEFA Youth League-exit.

FCM U19 tabte tirsdag med 3-0 til FC Porto U19 i UEFA Youth League-kvartfinalen. Dermed sluttede det europæiske eventyr for de unge ulve, der nu kan fokusere på at genvinde U19-ligaen. Lørdag eftermiddag skulle ulvene forsøge at rejse sig ovenpå exitten fra Youth League,  da AGF U19 gæstede Ikast Stadion. Samtidig havde de muligheden for at bevare topplaceringen i den danske U19-liga. Og ulvene leverede varen. En solid første halvleg grundlagde fundamentet for en 4-3 sejr.

Allerede efter seks minutter kom ulvene nemlig i front, da Victor Dawa stod klar bagest i AGF’ernes felt og kunne sparke føringsmålet i kassen. Føringen holdte dog blot i ti minutter, da AGF fik udlignet. Efter højt pres opsnappede AGF bolden fra det midtjyske forsvar. Efter et godt kombinationsspil slog en AGF-spiller bolden ind i fødderne på Frederik Hedegaard Jørgensen, der tæt foran mål bare skulle prikke udligningen i kassen.

Ulvene kom dog i front igen, da Casper Tengstedt i det 36. minut sikkert eksekverede et straffespark.   

Gustav Isaksen fordoblede lige inden pausen den midtjyske føring. Fløjspilleren fik en afleveringen i dybden og løb fra AGF-forsvaret. Fra en spids vinkel sendte han bolden mellem benene på AGF-målmanden og ind i målet til 3-1.

Gustav Isaksen blev i anden halvleg dobbelt målscorer, da han i det 81. minut gjorde det til 4-1. Efter at have opsnappet bolden i eget felt tog anfører Japhet Larsen den lange tur frem med bolden og skabte en farlig omstilling. Anføreren spillede Isaksen fri og han afdriblede en AGF inden han han med venstreskøjten køligt lagde bolden ind i AGF-buret.

Efter målet virkede det til at de unge ulve var løbet tør for kræfter. Opgøret mod Porto havde taget hårdt på de unge ulve, og det var til at mærke i de sidste ti minutter af opgøret, hvor ulvene lukkede AGF ind i opgøret. Sådan lyder vurderingen fra holdets cheftræner Claus Therkildsen:

- Det er ikke en dårlig modstander vi møder i dag, det kan man se til sidst, hvor vi er trætte. Det har været en hård uge for os på de fysiske parametre. Det var en sindssyg hård kamp i Porto, så spillerne skal have kæmpe kredit for at være mentalt klar til opgaven, udtaler han.

AGF fik med to hurtige mål til slut bragt spænding i opgøret, da de i det 89. minut reducerede til 4-2. Det tændte et håb i AGF, da blot få minutter efter igen fik reduceret til 4-3.

Målet kom dog for sent for AGF for dommeren fløjtede kampen af umiddelbart efter scoringen.

- Overordnet set er jeg meget tilfreds med spillernes præstation. Der er kun to ting jeg er utilfreds med. Den ene er, at vi lukker to mål ind til allersidst. Det andet er, at vi ikke selv score flere mål. Vi skaber mange chancer, scorer flotte mål og har fuldstændig styr på AGF. Vi var gode til ikke at give dem tid og plads. Lige på nær de sidste ti minutter, hvor vi lukker dem ind i opgøret, lyder det fra Claus Therkildsen.

På trods af spændingen til sidst fik de unge ulve dermed oprejsning efter tirsdagens exit. Sejren betyder, at ulvene fastholder duksepladsen i U19-ligaen med 39 point efter 15 kampe.

FCM U19 - AGF U19 4-3 (3-1)

6’ 1-0: Victor Dawa

10’ 1-1: Frederik Hedegaard Jørgensen

36’ 2-1: Casper Tengstedt (straffe)

43’ 3-1: Gustav Isaksen

81’ 4-1: Gustav Isaksen

89’ 4-2: Jakob Kiilerich Rask

93’ 4-3: Mostafa Maarouf

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Victor Dawa (66’ Jonathan Bagger), Oliver Olsen, Japhet Larsen, Lukas Giessing – Antonis Martis, Nikolas Dyhr (59’ Hanus Sørensen), Pyry Hannola – Casper Tengstedt (82’ Emil Sand), Jibril Abubakar, Gustav Isaksen