28.09.2019, 18:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: Daniel Stentz

U19 savnede offensive løsninger

Kunne ikke få hul på et FCK der forsvarede sig godt og scorede på omstillinger

FC København U19 – FC Midtjylland U19 2-0 (0-0)
72' 1-0 Andreas Markvard Kirkeby
90+4 2-0 Ahmed Daghim

 

FCM U19: Valdemar Birksø – Rafael Onyedika Nwadike, Tobias Anker, Hanus Sørensen – Tobias Damtoft, Oliver Sørensen, Antonis Martis (68' Pyry Hannola), Mads Hansen, Simon U. Madsen (82' Kristoffer Lund) – Aral Simsir, Justice Chigozirim Ohajunwa (52' Jibril Antala Abubakar)

 

Advarsler: Raphael (FCM), Simon U. Madsen (FCM), Ahmed Daghim (FCK)

 

Cheftræner Henrik Jensen havde på forhånd bebudet at FCM U19 skulle ud og være spilstyrende, og det var også billedet fra kampens start. FCM'erne var gode til at spille sig ud af hjemmeholdets pres, og især over fløjene fik man sat nogle pæne angrebsmønstre op.

 

De gode takter blev dog for sjældent vekslet til åbne målchancer. Det skyldtes både stærkt forsvarsspil af FCK'erne – men også at der blev truffet for mange forkerte beslutninger af FCM'erne på banens sidste tredjedel.

 

Det betød at en chancefattig første halvleg endte uden mål. Kort inde i anden halvleg blev hurtige Justice erstattet af Jibril, og derved fik FCM en ekstra trussel ind i luftspillet. De oplagte målchancer lod dog fortsat vente på sig.

 

Vi skulle frem til det 72. minut før der blev scoret – og det var måske ikke helt overraskende, at det skete efter en omstilling. FCM'erne tabte bolden på vej frem ad banen, og det udnyttede hjemmeholdet til at sætte Andreas Markvard Kirkeby fri i en en-mod-en situation mod Valdemar Birksø. Kirkeby holdt hovedet koldt og bragte FCK på 1-0.

 

Uret arbejdede nu mod FCM, og som tiden løb ud, investerede man flere og flere mand i angrebene. Det blev straffet til allersidst, hvor FCK fangede ulvene med alt alt kastet frem. Ahmed Daghim lukkede opgøret i fire minutters overtid.

 

- At vi indkasserer to mål på omstillinger er hvad det er. Jeg er mere skuffet over, at vi skaber så mange gode situationer og tilløb, uden at vi får fulgt det til dørs. Når det er sagt, så er FCK lige så godt organiseret, som vi vidste de ville være – de er hurtige til at falde tilbage på banen og dygtige til at forsvare deres bagrum, erkendte Henrik Jensen efter kampen.

 

FCM U19 spiller allerede igen på onsdag. Her gælder det UEFA Youth League kampen mod svenske Elfsborg. Se stillingen i U19 Ligaen her.